Start / Barn och utbildning / Alicia Engelhardt är Täbys elevkock 2017

Alicia Engelhardt är Täbys elevkock 2017

2017-05-24 13:16

Elever i Täbys kommunala skolor har sagt sitt. Vinnaren av Täbys elevkock 2017 är Alicia Engelhardt, Midgårdsskolan, med sin rätt ”smarrig kycklingkebab”.

– Det känns jättebra att andra gillar min tävlingsrätt eftersom det är min favoriträtt. Jag trodde inte att jag skulle vinna så jag är förvånad, säger Alicia Engelhardt.

Täbys elevkock 2017

Alicia Engelhardt som går i tvåan på Midgårdsskolan i Täby utsågs under onsdagen 24 maj till Täbys elevkock 2017.

I april gick startskottet för Täbys elevkock 2017, som arrangerades av Sodexo, en av tre som levererar mat till skolrestauranger i Täby. Alla elever som äter lunch på någon av Sodexos skolrestauranger i Täby har haft möjlighet att tävla med en maträtt som de vill se på menyn i framtiden.

Av 120 inkomna recept från eleverna valde juryn ut fyra finalister. Finalrätterna serverades i skolrestaurangerna och därefter har eleverna röstat fram vem som blir Täbys elevkock. Årets vinnare är Alicia Engelhardt med sin rätt ”smarrig kycklingkebab”.

Fakta

Syftet med tävlingen ”Täbys elevkock” är att skapa engagemang kring maten i skolrestaurangerna. Vinnaren belönas med en Ipad Air.

Juryn Täbys elevkock 2017:

• Mikail Suvar, kock Sodexo och juryns ordförande
  • Sigrid Bárány, Sveriges Mästerkock 2012
  • Leif Gripestam (M), kommunstyrelsens ordförande
  • Desirée Widman, verksamhetsuppföljare
  • Patrik Forshage, utbildningschef i Täby kommun

Tävlingen genomfördes senast år 2015 och då var det Nils Troedsson från Rösjöskolan som vann tävlingen med sin tacolax: ”Omega-3 bomben”.

Läs vidare

Täbys elevkock 2017