Start / Barn och utbildning / Välkommen på öppna hus inför skolvalet

Välkommen på öppna hus inför skolvalet

2016-11-14 12:04

Snart är det dags att välja skola inför läsåret 2017/2018. För att underlätta inför skolvalet håller kommunala och fristående skolor i Täby öppet hus. Två skolor som håller öppet hus den här veckan är den kommunala Byleskolan och den fristående Hägernäs strandskolan.

Tisdag 15 november klockan 15:30 hålls det Klass-café där förskoleklasselever på Hägernäs strandskolan och deras föräldrar bjuder på fika.

- Vi är en liten skola där vi tycker att trygghet är viktigt, så det här är en bra möjlighet för att få en bild av hur det ser ut, fungerar och att ställa frågor till andra föräldrar på skolan, berättar Karolina Holm, rektor på skolan.

Efter skoldagens slut är det dags för öppet hus från klockan 17:00. Då finns det möjlighet att se sig om i lokalerna och få prata med lärarna på skolan.

På kommunala Byleskolan är det öppet hus nu på lördag den 19 november.

- Hos oss visar vi upp allt som händer en vanlig skoldag med lärare och elever, berättar Anki Bäck rektor på Byleskolan. Våra elever inom årskurs 6 hjälper till och guidar mellan de olika ämnena, till exempel bild, slöjd, idrott och matte och vi bjuder på pepparkakor och kaffe.

Båda lyfter fram att vanliga frågor inför skolvalet just brukar handla om hur organisationen ser ut och hur man arbetar på skolan.

- Det är också uppskattat att få känna av stämningen och att få prata med andra föräldrar inför skolvalet, man vill helt enkelt veta att det är tryggt, avslutar Anki.

Den här veckan håller även Täby friskolor öppet hus den 15, 16 och 17 november.

Öppet hus under november

Skolor i Täby som håller öppet hus under november är:

• Hägernäs strandskolan (15 november)
  • Täby friskola, Hägernässkolan (15 november)
  • Täby friskola, Lilla Gribbylund (16 november)
  • Täby friskola, Enhagen (17 november, inför årskurs 4,6 och 7)
  • Byleskolan (19 november)
  • Kunskapsskolan i Täby (21, 22, 24 november inför årskurs 4,6,7)
  • Näsbyparksskolan (23 november inför årskurs 4, 6 och 7)
  • Runborgsskolan (23 november)
  • Drakskeppsskolan (30 november)

Här hittar du tiderna för alla öppna hus fram till skolvalet