Återanvändning av begagnade saker

Har du kläder, möbler, leksaker eller annat som du inte vill ha. Fundera på om du kan skänka, byta eller sälja dina saker i stället för att kasta så kommer det någon annan till nytta och du hjälper till att minska avfallet och spara på jordens resurser.

Ideella organisationer i Täby

Kyrkornas Second Hand-butik i Täby, Grindtorpsvägen 1, tel: 08-473 05 50. 
Röda korset Kupan i Täby, butik på Eskadervägen 16, tel: 08-756 20 60.
Myrorna, tel: 020-140 00 44, tar emot kläder, möbler, skor och "prylar" i sina butiker och gåvomottatgningar. De har även insamlingsbehållare på olika platser i kommunen för kläder, skor och textilier.
Human Bridge, insamlingsbehållare på Hagby, på många av återvinningsstationerna samt på flera andra ställen i kommunen. Human Bridge tar även emot trasiga och slitna textilier.

Mer information om textilinsamling i Täby hittar du här.

Internet och byteshandel

Det finns en hel del sidor på Internet där du kan sälja, skänka och byta dina överflödiga prylar. Det finns även en hel del appar för detta att ladda hem. Att annonsera på sociala medier till vänner och bekanta är ett annat sätt. Här kommer några fler konkreta tips.

Varför inte gå på loppis? Finn den loppis som ligger närmast dig.

Friluftsfrämjandet anordnar också flera bra bytesmarknader runt omkring i Stockholmsregionen.

På Retoy kan du byta, låna och skapa med leksaker.

På olika fruktförmedlingssidor kan du sälja, skänka eller byta bort överflödig frukt från din trädgård istället för att kasta den eller låta den ruttna bort.

Bli medlem i Freecycle. Det är ett Internationellt nätverk på webben där medlemmar kan ge eller få prylar gratis runt om i hela världen. Skriv in Stockholm i Sök för att hitta till Freecycle i vår region.

Lägg ut en annons på GlobAround Container. En gratissida där endast saker som bortskänkes utan någon slags ersättning är tillåtna.

Det som är skräp för en kan vara ett fynd för någon annan!

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-04-27