Anmälan till Matavfallsinsamlingen

Om du har egen sophämtning kan du anmäla dig till matavfallsinsamlingen genom att fylla i formuläret nedan. Inom några veckor kommer du att få ett nytt sopkärl och all utrustning och information som du behöver för att komma igång med sorteringen. Startpaketet ligger inne i kärlet och innehåller påsar, påshållare, slaskskrapa och information om hur du sorterar.

Bild på grått matavfallskärl med brunt lock

Ditt nya kärl
Du kommer att få ett kärl för matavfallet  som komplement till säcken/kärlet du har idag. Det nya kärlet är endast till för matavfall.

Mått (140-literskärl):
Bredd: 50cm
Djup: 54cm
Höjd: 107cm 

Anmälan till matavfallsinsamlingen

Genom att anmäla dig till matavfallsinsamlingen godkänner du att Täby kommun gör kvalitetskontroller på det utsorterade matavfallet.


 

Matavfallet hämtas samtidigt som de vanliga soporna. Hur ofta vill du att dina sopor ska hämtas?


*Om du vill ha sophämtning var 4:e vecka måste du förutom att sortera ut matavfallet lämna alla förpackningar och tidningar för återvinning.

Genom att ange din e-postadress godkänner du att kommunen kan kontakta dig via e-post för att exempelvis ställa frågor om vad du tycker om matavfallsinsamlingen.När du klickar på "Skicka anmälan" kommer du att få en bekräftelse på skärmen där det står "Tack för din anmälan till matavfallsinsamlingen" Om du inte ser den texten ber vi dig ta kontakt med oss, se kontaktuppgifter till höger.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-03-21