Start / Bygga, bo och miljö / Miljö / Täbys miljöpris

Täbys miljöpris

I Täby tycker vi att miljöfrågorna är viktiga. För att uppmärksamma personer, föreningar eller företag som gjort en värdefull insats för miljön i Täby delar vi därför ut ett miljöpris varje år. Deltagare i tävlingen ska ha en anknytning till Täby, och den miljöinsats som prisas ska självklart göra nytta för miljön i kommunen.

Nu är det dags att föreslå årets miljöpristagare!

Täby kommuns miljöpris kan tilldelas personer, föreningar eller företag som gjort en värdefull insats för miljön i kommunen.

Föreslå din kandidat senast den 3 april. Skicka din motivering till Täby kommun, Stadsbyggnadsnämnden, 183 80 Täby eller till sbn@taby.se. Prissumman är på 22.400 kronor och juryn består av representanter från stadsbyggnadsnämnden

Vinnare av Täbys miljöpris 2016

Miljöpriset 2016 delades mellan Human Bridge och Susanne Ellis.  

Human Bridge är ett företag som står för insamling av textilier, leksaker mm för återbruk och återvinning vid ett stort antal platser i kommunen. Insamlingsbehållarna sköts på ett fördömligt sätt vad gäller städning och klottersanering. Företaget samverkar även med Läkarmissionen och Erikshjälpen i biståndsprojekt. Läs mer på deras hemsida www.humanbridge.se

Susanne Ellis. Lärare på Vallatorpsskolan som är mycket drivande i miljöarbetet på skolan. Susanne engagerar elever och personal i miljötänk och jobbarmed miljötema i olika åldersgrupper och skolämnen. Arbetet har lett till att Vallatorpsskolan blivit miljöcertifierade med Grön Flagg från Håll Sveriges Rent.

Miljöprisutdelning

På bilden från vänster: Joel Cummings från Human Bridge, Annica Nordgren (C) kommunalråd, Susanne Ellis från Vallatorpsskolan.

Titta vilka som vunnit tidigare år via länken till höger. Har du frågor om miljöpriset kontakta miljöplanerare Sören Edfjäll så berättar han mer! 

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-03-17