Start / Bygga, bo och miljö / Miljö / Täbys miljöpris

Täbys miljöpris

I Täby tycker vi att miljöfrågorna är viktiga. För att uppmärksamma personer, föreningar eller företag som gjort en värdefull insats för miljön i Täby delar vi därför ut ett miljöpris varje år. Deltagare i tävlingen ska ha en anknytning till Täby, och den miljöinsats som prisas ska självklart göra nytta för miljön i kommunen.

Vinnaren av Täbys miljöpris 2017 är utsedda!

Under invigningen av klimatveckan delade Annica Nordgren (C) ut miljöpriset. Priset delas årligen ut för att uppmärkssamma personer, föreningar eller företag som gjort en värdefull insats för miljön i Täby.

Miljöpriset 2017 delas mellan företaget ifoodbag och Staffan Lindström, rektor på Löttingelunds- och Ängsholmsskolan.

- Genom priset uppmärksammar vi viktiga insatser som inspirerar och banar väg för andra miljöinsatser i Täby. Det är viktigt att förstå att alla kan göra något för klimatet, säger Annica Nordgren (C) kommunalråd Täby.

Miljöpristagare 2017

På bilden från vänster: Annica Nordgren (C) kommunalråd Täby, pristagarna Staffan Lindström och Karl Fallgren.

Motivering till miljöpriset - ifoodbag

Företaget ifoodbag har tagit fram en kasse som kan hålla kyld och fryst mat upp till 24 timmar. Stort användningsområde inom näthandeln, behövs inga kylbilar och risken för matsvinn på grund av bristande kylning efter leverans minskar. Kassen tillverkas till stor del av pappersmassa och är återvinningsbar och återanvändbar. Även möjlig marknad för hantering av livsmedel, läkemedel och vaccin i bland annat flyktingläger och klimatmässigt utsatta områden.

Motivering till miljöpriset - Staffan Lindström, rektor Löttingelunds- och Ängsholmsskolan

Staffan har ett stort miljöengagemang för att göra eleverna miljömedvetna bland annat med att minska mängden avfall och att sortera rätt. Har jobbat för att minska matsvinnet i skolan där Löttingelundsskolan vann tävlingen Matsalskampen 2015 med minst mängd slängd mat per person och dag.

Se vilka som vunnit tidigare år via länken till höger. Har du frågor om miljöpriset kontakta miljöplanerare Sören Edfjäll så berättar han mer! 

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-05-15