Start / Företagare / Det växande Täby i fokus på årets Business Arena

Det växande Täby i fokus på årets Business Arena

2016-10-12 20:04

Fler bostäder, utbyggd kollektivtrafik och förbättrad service till företagare. Det var några av punkterna som diskuterades i Täbys monter på årets samhällsbyggnadsmässa – Business Arena Stockholm.

Intresset för vad som händer i Täby var stort när kommunens politiker och tjänstemän mötte arkitekter, byggbolag och fastighetsägare under onsdagen och torsdagen. De stora utvecklingsområdena och byggandet var i fokus, men även det som gör Täby till en attraktiv plats – några av Sveriges bästa skolor, långsiktig ekonomisk hållbarhet och utvecklingsmöjligheter för näringslivet.

Täbys monter i urval:

  • Västra Roslags-Näsby byggs ut med 1 400 nya bostäder och en blandning av olika verksamheter.
  • 6 000 nya bostäder, både bostadsrätter och hyresrätter samt 5 000 arbetsplatser i Täby park.
  • Utbyggda kommunikationer och nytt Resecentrum i Arninge. 2 000 nya bostäder, 3 300 arbetsplatser och ett utvecklat handels- och rekreationsområde.
  • 10-minuterstrafik på hela Roslagsbanan och 5-minuterstrafik från Roslags-Näsby genom den pågående dubbelspårsutbyggnaden.
  • Planerad framtida förlängning av Roslagsbanan till Stockholms centralstation via Odenplan (Sverigeförhandlingen pågår)

Något besökarna konstaterade är att Täby nu fått upp farten ordentligt och att satsningarna på att utveckla centrala Täby till en stadskärna gör att det kommer finnas fler och nya möjligheter – både för dem som uppskattar det naturnära såväl som för dem som vill bo och verka i levande stadsmiljöer.

Utvecklingen med att förbättra servicen mot företagare är även något som är ett fokus för kommande år och 2017 startar Täby kommun upp ett nytt kontaktcenter för att förenkla kontakten med kommunen.

Senast uppdaterad:2016-10-12