Start / Företagare / Expansiva Microdata Telecom blev årets företagare 2016

Expansiva Microdata Telecom blev årets företagare 2016

2016-05-03 11:43
Täbys näringslivschef Leif Eriksson och ordföranden i Täbys näringslivsutskott Camilla Brodin delade ut priset till årets unga företagare Dejan Basaric.

Priset som årets företagare gick i år till Täbyföretaget Microdata Telecom, ett företag som nystartade 2007 men som redan har vuxit stort.

Förra året hade företaget en omsättning på 255 miljoner och CEO Mats Gustavsson ser ljust på framtiden – den mobila bredbandssektorn som företaget arbetar inom växer hela tiden vilket gör att det finns goda chanser att kunna växa organiskt.

Detta var också något som lyftes fram och berömdes av juryn och Camilla Brodin, ordförande i Täbys näringslivsutskott. Camilla som även är ansvarig för kommunens näringslivsstrategi ser det här som en naturlig del i Täbys utveckling framåt:

- Täby är i grunden en småföretagarkommun, men här finns också drygt 330 andra företag som omsätter mer än 100 miljoner kronor. De närmaste åren vill vi satsa både på att välkomna nya företag men också göra det möjligt för de befintliga att kunna expandera och växa ordentligt, precis som Microdata Telecon!

Förutom utdelning av utmärkelsen årets företagare belönades även årets unga företagare med ett pris. Dejan Basaric VD på BD Stockholm Bil AB fick ta emot utmärkelsen för att ha kombinerat en snabb utveckling med god service, fina omdömen och nöjda kunder.

Fakta om utmärkelsen

Den årliga utmärkelsen delas ut av Företagarna Täby-Österåker.

I årets jury satt: Annika Holst, Maria Wiberg, Kalle Hultman, Gunnar Kjellman, Claudia Wedemo, Maurice Parry, Lars Fond, Ul Malmgren och Magnus Söderberg

Kontakt:
Camilla Brodin, ordförande Täbys näringslivsutskott
Telefon: 08-55 55 90 00
E-post: camilla.brodin@taby.se 

Senast uppdaterad:2016-05-03