Nyheter från Täby kommun

 1. Lättare att förvalta Gribbylundsskogens och Ängsholmsbadets ... | 2015-05-13

  Gribbylundsskogen, med badet, sjön, och promenadsstråket tillhör kommunens främsta rekreationsområden. Markområdet ägs idag av Gribbylunds Fastighetsägareförening men förvaltas av kommunen. Kommunen vill inleda förhandlingar med fastighetsägareföreningen om att överta ägarskapet av marken. Genom en sådan åtgärd skulle man undvika problem kring ansvarsfrågan när det gäller drift och skötsel, samt investeringskostnader på annans mark.

 2. Pressmeddelande: Samråd på hjul ska locka Täbyborna att tyck... | 2015-05-12

  Uppsökande verksamhet blir det när kommunen vill ha in synpunkter på planerna för galoppfältet – det nya Täby park. En vagn, fylld med information, kommer under de närmaste fyra veckorna att göra nedslag på olika ställen i kommunen. Tillgänglig för alla de som annars inte har möjlighet att lämna sina synpunkter.

 3. Pressmeddelande: Täby satsar på volymhandel | 2015-05-07

  Arninge handelsområde expanderar och bjuder in fler handelsaktörer. Samtidigt planeras för etablering av bostäder i närområdet och när en ny station för Roslagsbanan öppnar skapas en knutpunkt för flera nordostkommuner.

 4. "Det mest fantastiska är att se dem utvecklas", säger Linda ... | 2015-04-30

  De tjejer jag tränar nu har jag tränat i 10 år. De är 13-15 år gamla och placerar sig på medaljplats på USM. Det mest fantastiska är att se dem utvecklas som individer, säger Linda Adlerz från Täby Gymnastikförening, en av ungdomsledarstipendiaterna, om vad som driver henne att fortsätta med sin insats inom idrotten.

 5. Nils Troedsson är Täbys elevkock 2015 | 2015-04-29

  Nils Troedsson, klass 2A på Rösjöskolan, knep vinsten i Sodexos tävling Täbys elevkock 2015.

 6. Antilangningskampanj i Täby centrum inför valborg | 2015-04-29

  Nu närmar sig Valborg vilket medför mycket festande för Täbys unga. Trygg i Täby kommer att röra sig i Täby centrum idag 29 april från kl. 15:30 för att upplysa om langningens konsekvenser. Vuxna och föräldrar har en viktig roll som goda förebilder. Tillsammans kan vi minska tillgängligheten av alkohol för tonåringar genom att avstå från att köpa ut.

 7. Succé för Täbys konstauktion -allt såldes | 2015-04-28

  Med anledning av att Täby får ett nytt kommunhus 2016, som till stor del består av glas och öppna ytor där det inte finns plats för all konst, arrangerade kommunen en konstauktion i helgen. 250 verk gick under klubban och ungefär lika många till finns kvar till en ny auktion.

 8. Pressmeddelande: Ny kartapp visar vägen ut i naturen | 2015-04-28

  Den nya kartappen, Gröna kilar, ska göra det enklare att hitta ut i naturen och uppleva platser i några av länets grönområden. Framtagandet av appen har skett i bred samverkan mellan flera kommuner inom Stockholms län. Onsdagen den 29 april klockan 13.00 demonstreras appen vid Södersätra koloniområde i Sollentuna.

 9. Upprustningen av Ellavallen - avslutande informationsmöte | 2015-04-27

  Under 2015 ska Ellavallen utvecklas till en stadsdelspark. Lekplatsen kommer att rustas. Ny belysning kommer förbättra tryggheten och nya möbler bidra till bättre tillgänglighet. Möjligheten för att öka aktivitetsutbudet på grusplanen kommer att ses över. Den 28 april bjuder kommunen in till ett avslutande informationsmöte

 10. Hanteringen av trädansökningar beräknas vara klar vid årsski... | 2015-04-27

  Eftersom Stadsbyggnadskontoret  har tagit emot ett stort antal trädansökningar så har arbetet blivit fördröjt.