Nyheter från Täby kommun

 1. Fullsatt när Åke Pålshammar föreläste för Täbyföräldrar om "... | 2014-11-17

  Neuropsykologen Åke Pålshammar studerar hjärnans roll i människans utveckling. På Trygg i Täbys föreläsning berättade han om hur hjärnan utvecklas och anledningar till varför puberteten kan vara en utmanande period för många tonåringar.

 2. Förändrad busstrafik i Täby | 2014-11-12

  Efter att tidningen Mitt i skrivit om förändringar i busstrafiken, har många oroliga Täbybor hört av sig till kommunen. Ett förtydligande om hur Täby kommun varit delaktig i besluten om förändringar i busslinjer och turtäthet är på sin plats.

 3. Pressmeddelande: De ska bygga Västra Roslags-Näsby - en ny o... | 2014-11-12

  Täby kommun tecknar avtal med tolv byggbolag för att förverkliga den nya stadsdelen Västra Roslags-Näsby med cirka 900 bostäder i bästa kollektivtrafikläge i Täby. Mångfalden byggbolag som nu knyts till det nya utvecklingsområdet i kommunen kommer att bidra till den varierade miljö som eftersträvas. Hållbarheten står i fokus och ska vara vägledande för byggandet av området, som ska ha en stadsmässig och nyskapande karaktär. När beslut om ramavtalen vunnit laga kraft fortsätter arbetet med detaljplanen där den slutliga omfattningen av den nya bebyggelsen avgörs tillsammans med byggbolagen.

 4. Pressmeddelande: Samarbete över kommungränserna visar Rösjök... | 2014-11-12

  En ny analysmetod har gjort det möjligt att för första gången ta reda på vad olika arter behöver för att sprida sig i landskapet. I ett gemensamt projekt har Täby, Upplands Väsby, Vallentuna och Sollentuna kommuner gjort en så kallad biotopkartering för en stor del av Rösjökilen. Resultaten kan ha betydelse för framtida stadsplanering.

 5. Nattvandring med trygghetsfokus | 2014-11-10

  Hur pass tryggt är Täby egentligen? En blåsig och regnig kväll sent i oktober nattvandrade Trygg i Täby tillsammans med närpoliser och engagerade lokala aktörer. Syftet var att besöka olika delar av kommunen för att observera om och var förbättringsåtgärder behöver sättas in.

  Hur pass tryggt är Täby egentligen? En blåsig och regnig kväll sent i oktober nattvandrade Trygg i Täby tillsammans med närpoliser och engagerade lokala aktörer. Syftet var att besöka olika delar av kommunen för att observera om och var förbättringsåtgärder behöver sättas in.  

 6. Grattis IK Frej till spel i Superettan | 2014-11-10

  Det är nu klart att Täbylaget IK Frej kommer att spela i Superettan nästa år. IK Frej vann mot Öster hemma på Täby IP i torsdags med imponerande 3-0. I söndagens returmatch blev resultatet 3-2 till Öster vilket gjorde Täbylaget klara för Superettan.

 7. Inspirerande kväll om ridning | 2014-11-07

  Ett fyrtiotal ridsportintresserade trotsade kvällsmörkret den 5 november för att delta i en inspirationskväll om ridning som Täby kommun bjudit in till på Täby Galopp. Temakvällen initierades av kultur- och fritidsnämnden och att intresset för ämnet är stort går inte att ta fel på.

 8. Försenad trafikstart Roslagsbanans Kårstalinje | 2014-11-05

  Ursprungligt datum för trafikstart på Kårstalinjen var planerat till den 14 december. Nu står det klart att trafikstarten skjuts upp och kommer att ske i två etapper. Sträckan Roslags Näsby – Täby kyrkby öppnar för trafik den 12 januari 2015. Hela Kårstalinjen öppnas tisdagen den 10 februari 2015.

 9. Farten sänks på E18 | 2014-11-03

  Trafikverket sänker hastigheten på vissa sträckor av E18 från och med den 1november. I Täby sänks hastigheten på vägavsnittet mellan Arninge Trafikplats och kommungränsen mot Danderyd.