Nyheter från Täby kommun

 1. Lyckad invigning av Centralparken! | 2014-08-26

  Måndagen den 25 augusti invigdes Centralparken av kommunstyrelsens ordförande Leif Gripestam. Samtidigt avtäcktes de två sista skulpturerna i skulpturstråket, Vision och Glädje, av Sebastian af Jocknick och stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Andersson.

   

  Invigning Centralparken 25 augusti 2014

 2. Första spadtag i kvarteret Mars, Täby centrum | 2014-08-26

  Den 13 augusti anordnades ett symboliskt första spadtag för de nya bostäderna som byggs i kvarteret Mars, på f d Grindtorpsparkeringen. Kommunstyrelsens ordförande Leif Gripestam planterade tillsammans med Johan Skoglund, VD för JM Bostad, ett prydnadskörsbärsträd på det som ska bli etappen Orions innergård.

 3. Täby har fått ny utbildningschef och ny socialchef | 2014-08-26

  Under augusti har kommunen fått en ny utbildningschef och en ny socialchef.

 4. Täby biblioteks höstprogram är här | 2014-08-22

  Nu finns evenemangen på Täbys alla bibliotek samlade i en folder. Hämta ditt exemplar på närmaste bibliotek eller ladda ner foldern här till höger. Välkommen till en spännande höst bland böcker, författare och mycket annat roligt för små och stora!

 5. Pressmeddelande: Täby först ut med naturvistelse på recept | 2014-08-20

  Hösten 2014 får Täbyborna en unik chans att prova på "Natur på recept", en pilotsatsning som Täby kommun genomför i samarbete med lokala vårdgivare och föreningar. Genom att erbjuda guidade skogspromenader till personer som besväras av exempelvis stress eller lättare depression hoppas man på ett nytt sätt kunna ta vara på de gröna kilarnas naturvärden för att bidra till kommuninvånarnas välmående.

 6. Pressmeddelande: Enkelt att felanmäla med ny app | 2014-08-18

  Har du upptäckt klotter eller trasig belysning? Nu kan du direkt på plats anmäla om något behöver åtgärdas på kommunens gator, parker eller skogar. Du gör det enkelt med Täby kommuns nya felanmälan-app.

 7. Eldningsförbud upphör | 2014-08-12

  Just nu råder inte eldningsförbud inom Storstockholms brandförsvars område (Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåkers kommuner). All eldning sker dock på eget ansvar.

 8. Svenska friidrottslandslagets träning i Täby | 2014-08-11

  Delar av det svenska friidrottslandslaget har i slutet av förra veckan samlats på Tibblevallen i Täby för träning och uppladdning inför friidrotts-EM den 12-17 augusti i Zürich.

 9. Nattöppen förskola i Täby | 2014-08-05

  Waldorfförskolan Lilla Freja i Hägernäs blir den första dygnet runt-öppna förskolan i Täby. Från och med augusti har Lilla Freja fått tillstånd att utöka sin verksamhet och erbjuda flexibel barnomsorg på kvällar och helger till föräldrar som arbetar oregelbundna tider.

 10. Täby Sveriges 4:e bästa naturvårdskommun | 2014-07-18

  Naturskyddsföreningen har genomfört en granskning hur kommunerna i landet prioriterar och arbetar med naturvård. Täby kommun var en av de kommuner som fick högst poäng och hamnade på en fjärde plats.