Nyheter från Täby kommun

 1. Täby satsar på trygghetsbelysning vid övergångställen | 2014-05-09

  För att öka trafiksäkerheten och minimera antalet olyckor på trafikerade vägar som korsas av gående satsar Täby kommun sedan 2013 med att anlägga specialbelysning vid övergångställen. Armaturerna på dessa platser är utrustade med en specialoptik som punktmarkerar gående på övergångstället. Detta ger bilisterna möjlighet att upptäcka gående tidigare.

 2. Lär känna Täbys gymnasieskolor | 2014-05-05

  Nu i början av maj bjuder Täbys gymnasieskolor in blivande elever till öppna hus och andra aktiviteter.

  För mer information, kontakta respektive gymnasieskola, http://www.taby.se/Barn-och-utbildning/Gymnasieutbildning/Gymnasieskolor/

   

 3. Hälsans stig invigd | 2014-04-30

  Tisdagen den 29 april invigdens Hälsans Stig med tillhörande gym av stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Andersson och Inger Ros, ordförande i riksförbundet HjärtLung.

 4. Ny taxiplats i Täby centrum | 2014-04-25

  Det finns nu en ny taxiplats för dig som åker taxi till och från Täby centrumområdet. Du hittar den utanför Tibble kyrka, adress Attundavägen 3 -  se karta.

 5. Lyckad invigning av utsiktsplattform i Hägernäs | 2014-04-25

  Under onsdagen invigdes den nyanlagda spången och utsiktsplattformen i Hägernäs strand av stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Andersson.

 6. Två pristagare när Täby kommun delar ut pris mot rasism, dis... | 2014-04-24

  Juryn beslutar att utdela 2014 års pris mot rasism, diskriminering och intolerans till: Jakob Elmqvist, Åva Gymnasium och Tibble FN-förening. De båda pristagarna delar på priset. 


 7. Sommarskola 2014 | 2014-04-22

  Går ditt barn i årskurs 6, 7 eller 8 och riskerar att inte nå kunskapskraven i något av basämnena svenska, engelska eller matematik? Då erbjuder Täby kommun sommarskola under vecka 32 och 33 där eleverna får extra stöd i sina studier. Även nyanlända eller elever med annat modersmål än svenska kan söka sommarskolan! Sista ansökningsdag 23 maj.

   

 8. Skriftligt samråd om dubbelspårsutbyggnad, sträckan Täby kyr... | 2014-04-22

  SL bygger dubbelspår på ett antal delsträckor på Roslagsbanan. Nu planeras en utbyggnad till dubbelspår på sträckan Täby kyrkby-Kragstalund.

   

   Bild på tåg på Roslagsbanan

 9. Tonåringar bryr sig om vad deras föräldrar säger | 2014-04-17

  Veckan före Valborg kommer föräldrar med barn födda år 2000 att få boken Tonårsparlören hem i brevlådan. Syftet med boken är att få föräldrar att inse hur betydelsefulla de är och att stötta dem så att de kan hjälpa sin tonåring att fatta egna och kloka beslut. För tonåringar bryr sig faktiskt om vad deras föräldrar säger – även om det inte alltid verkar vara så.

 10. Sök bidrag för att åtgärda störande buller | 2014-04-17

  Nu börjar utomhussässongen. Kanske är du störd av buller i din bostad eller vid din uteplats. Om du bor vid någon av kommunens vägar kan du söka bidrag för att åtgärda bullerstörningen genom ett plank eller nya fönster.