Nyheter från Täby kommun

 1. Ny skötselplan för Stolpaskogen | 2014-09-25

  Stadsbyggnadsnämnden godkände i mitten på september den skötselplan som är framtagen för att utveckla olika skogsmiljöer och beskriva de olika värden som finns i Stolpaskogen.

   

   

 2. Täbyföräldrar kom på föreläsning om uppkoppling och stress | 2014-09-24

  Ständig uppkoppling är idag en självklar del av barn och ungas vardag som ibland stjäl tid från vila och återhämtning. Trygg i Täby bjöd in Anna Nygren, livsstilspedagog, som gav Täbyföräldrar tips om hur de kan vägleda sina barn till en hållbar livsstil.

 3. Vinnarna av Täbys miljöpris 2013 är nu utsedda | 2014-09-23

  Vinnarna av Täbys miljöpris 2013 är nu utsedda! Täby församling och Stockhomsmarknader AB (bakluckeloppisen på Täby galopp) får dela på förstapriset.

 4. Följ valet till Täbys kommunfullmäktige | 2014-09-12

  Här kan du följa valet till kommunfullmäktige i Täby via Valmyndighetens hemsida, se länk till höger. På onsdag den 17 september kommer länsstyrelsen påbörja den slutliga rösträkningen inkusive alla förtidsröster.

 5. Avstängning av Arningevägen samt utfarten ifrån Leverantörsv... | 2014-09-12

  Täby kommun i samarbete med Trafikverket bygger en cirkulationsplats på Väg 264 korsningen Arningevägen– Leverantörsvägen. För att påskynda färdigställandet av cirkulationsplatsen Arningevägen/Leverantörsvägen så kommer Arningevägen samt utfarten ifrån Leverantörsvägen att stängas vecka 39.

 6. Pressmeddelande: Ekarna i Täby – en guide till Täbys ekar | 2014-09-10

  Täby kommun satsar på kulturlandskapet och lanserar nu broschyren Ekarna i Täby, som beskriver dessa vackra ekmiljöer. Syftet är att sprida kunskap om ekens betydelse i landskapet samt för biologisk mångfald, men även att locka ut barn och vuxna till nya naturupplevelser.

 7. Granskning– Dubbelspårsutbyggnad Roslagsbanan, sträckan Tibb... | 2014-09-09

  Stora delar av Roslagsbanan är idag enkelspårig vilket innebär begränsningar i kapaciteten. Trafikförvaltningen SLL genomför nu ett arbete med att bygga ut Roslagsbanan för att uppnå en tät och stabil tågtrafik med bättre tillgänglighet för resenärerna.

 8. Pressmeddelande: En sjudande kulturfest på Täby torg | 2014-09-08

  I år flyttar Kulturdagarna ut på Täby torg. Lördagen är vikt för barn och unga; det kommer att bubbla av musik, dans, nycirkus och mycket mer. Missa heller inte söndagens Galakväll på Tibble teater!

 9. Trafikstart Roslagsbanan Österskärslinjen | 2014-09-08

  Den planerade trafikstarten på Österskärslinjen är framflyttad. Men från söndag den 12 oktober startar trafiken igen på Österskärslinjen. Läs mer på Trafikförvaltningens hemsidan, se länk till höger.

 10. Rätta svar till tipsrunda, Cykeldag | 2014-09-04

  Täby Cykeldag ägde rum den 30 augusti 2014 på Täby Torg och i Enhagsparken. Representanter från kommunen, polisen och cykelfrämjandet kommer finnas tillgängliga på Täby Torg i Täby Centrum för att berätta om cykelsäkerhet och kommunens nya cykelplan. I Enhagsparken fanns det chans till att vinna en cykel genom att delta i tipspromenaden. Här kommer de rätta svaren på frågorna. Vinnare meddelas senare.

  Cykeldag