Nyheter från Täby kommun

 1. Tomrör ska underlätta fiberkonkurrens | 2013-03-11

  I samband med att Täby kommun bygger ut i nya områden vill man också lägga ned tomrör som kan användas av framtida bredbandsleverantörer.

 2. Tillfällig rondell i Täby centrum tas bort | 2013-03-01

  Måndag den 4 mars tas den tillfälliga rondellen på Attundavägen i Täby centrum bort. All biltrafik leds via de permanenta rondellerna på Stora Marknadsvägen. Du kan som tidigare också köra genom tunneln.

 3. I höst tar HSB Omsorg över driften av äldreboendet Attundagå... | 2013-02-20

  Från och med den 4 september och fyra år framåt kommer HSB Omsorg AB att driva Attundagården.

 4. Bygglovsenheten får beröm | 2013-02-20

  Täby är bäst. Det omdömet fick kommunens bygglovshandläggare när Bygglovalliansen hade sitt årsmöte i februari. Bygglovschefen Mikael Mattsson tror att det är nära kundrelationer och ett lösningsorienterat arbetssätt som gett resultat.

 5. Grannsamverkande eldsjälar har fått Trygg i Täbystipendiet | 2013-02-19

  Den 18 februari delades Trygg i Täbystipendiet ut till grannsamverkande eldsjälar. För drygt ett år sedan startade Lars Björkman och tre andra engagerade en utvecklingsgrupp för grannsamverkan i kommunen. Nu har gänget fått Trygg i Täby-stipendiet för sin insats.

 6. Omdragning av Ullnavägen för utbyggnad av Ullna Strand | 2013-02-15

  Just nu pågår arbeten för att bygga ut infrastrukturen till Ullna Strand. Ullnavägen kommer få en ny dragning och ansluta till ombyggd cirkulationsplats Arningevägen-Löttingelundsvägen.

 7. Öppet hus om bostadsbyggandet i Täby centrum | 2013-02-13

  Söndagen den 17 februari kl. 12.00-14.00 har du möjlighet att träffa Leif Gripestam, kommunstyrelsens ordförande, och bostadsbyggarna i showroomet i Täby Centrum. Vi svarar på dina frågor om boende, byggprojekten och kommunens framtidsvisioner.

 8. Gång- och cykeltunnel utsmyckas i Grindtorp | 2013-02-13

  Just nu pågår arbetet med att färdigställa utsmyckningen av en gång- och cykeltunnel i Grindtorp.

 9. Vindskyddet i Stolpaskogen invigt | 2013-02-11

  I fredags invigdes vindskyddet i Stolpaskogen. Vindskyddet är en av insatserna som utförts i syfte att utveckla Stolpaskogen till stadsskog. Det ska ge skydd för regn och vind, för alla som vandrar och upplever Stolpaskogens naturmiljöer. Vid vindskyddet finns också en grillplats med möjligheter till korvgrillning.

   

 10. Möte med Arriva för att förbättra busstrafiken i Stockholm N... | 2013-02-08

  Representanter från Täby, Vallentuna och Österåkers kommuner har träffat företaget Arriva som efter årsskiftet tagit över kollektivtrafiken i Stockholm Nordost. Syftet med mötet var att få till en lösning på de störningar som uppstått i busstrafiken.