Nyheter från Täby kommun

 1. Kulturfest i dagarna tre | 2013-10-14

  2013 års kulturpristagare DJ-artisten Albin Myers

   

  Täby Kulturdagar avslutades med en Galakväll på Tibble teater där den internationellt kända DJ-artisten och musikproducenten Albin Myers mottog årets Täby Kulturpris. Men kulturhelgen inleddes redan två dagar tidigare med ett varierat kulturprogram som innehöll bland annat körsång, tedans, konstutställningar, dansshower, musik och den efterlängtade finalen av talangtävlingen Täbystjärnan. 

 2. Informationstavlor i Rösjöskogen inför skogsavverkning | 2013-10-11

  Under oktober, innan skogsavverkningen för markkabeln i Rösjöskogen, sätter Stockholms Ström upp informationskartor med brevlådor vid de gröna entréerna till Rösjöskogen.  Rösjöskogen kommer att påverkas när Stockholms Ström bygger vidare norrut mot Fjäturen.  

 3. Trygg i Täby hjälper gymmen att stoppa dopningen | 2013-10-10

  Den 30 september genomfördes den första utbildningen i arbetet med 100 % ren hårdträning där 30 personer deltog. De gym som var representerade i Täby var: Feelgood, Täby Rehab center, Täby Athletklubb, Njoy Täby, Friskis och Svettis. Därutöver deltog sex poliser och en gymnastiklärare från Åva gymnasium.

 4. Släpp inte in obehöriga i ditt hem | 2013-10-09

  Just nu knackar flera personer dörr bland våra äldre invånare.

 5. Asfaltering vid Attundavägen och Åva skolgränd | 2013-10-07

  Tisdag den 8 oktober asfalterar vi anslutningarna från Attundavägen och Åva skolgränd mot rondellen på Stora Marknadsvägen (vid Tibble gymnasium).

   

 6. Svart Knapp har fått en tillfällig placering | 2013-10-01

  Konstverket "Svart Knapp" av konstnären Hiroshi Koyama är ett av de konstverk som Täbyborna helst vill se i den nya Täby Centrum området. Nu har den fått en tillfällig placering på Plattorget vid HSB Storstugan/Täby centrum i väntan på att Esplanaden blir färdigbyggd.

   

 7. Fortsatta arbeten på Täby allé | 2013-09-24

  Våra sprängningsarbeten närmast E18 och galoppfältet är i stort sett klara. Krossning av sprängsten är också avslutat. Däremot återstår borrning och sprängning för dagvattenhantering vid den nya rondellen på Grindtorpsvägen. Vi räknar med att vara klara med borrning och sprängning i mitten av oktober.

 8. Ny förskola i Ullna strand | 2013-09-18

  En ny förskola ska byggas i Ullna strand, Arninge.

 9. Vård- och omsorgsboendet Rallarrosen i Täby får pris som åre... | 2013-09-18

  Rallarrosens gruppboende som drivs av Norrorts Omvårdnad har korats till årets kooperativ 2013.