Nyheter från Täby kommun

 1. Biltvättarhelgen: Tänk på miljön - välj biltvätten och tvätt... | 2017-04-21

  Om du fultvättar och tvättar bilen på gatan rinner giftiga tungmetaller, oljerester och kemikalier rakt ut i naturen. Välj biltvätten istället så får du både en ren bil och tar hand om vår miljö.

 2. Förstärkt krisstöd under påskhelgen | 2017-04-13

  Stockholms läns landsting har förstärkt krisstöd under påskhelgen med anledning av attentatet på Drottninggatan.

 3. Tyst minut för att hedra offren från händelserna i Stockhol... | 2017-04-10

  Statsministern har utlyst en nationell tyst minut idag måndag den 10 april klockan 12.00.

 4. Med anledning av händelsen på Drottninggatan i Stockholm cit... | 2017-04-08

  Polisen har nu hävt rekommendationen att undvika centrala Stockholm även om vissa platser fortfarande är avspärrade. Kollektivtrafiken fungerar normalt igen. Samlad information om och kring händelserna i Stockholms city hittar du på krisinformation.se.

 5. Ny hållplats för busslinjerna 27A och 27X | 2017-04-05

  Busslinjerna linje 27A som går sträckan  Frösunda - Vallentuna - Danderyds sjukhus och 27X som går i rusningstrafik mellan Lindholmen och Danderyds sjukhus har fått en ny hållplats.

 6. Samråd - Detaljplan för del av fastigheter inom Ensta (renov... | 2017-04-04

  Ensta är ett grönt område med friliggande hus centralt i Täby. Gällande detaljplan i Ensta är framtagen 1933 och har ett stort behov av uppdatering eftersom den är dåligt anpassad till dagens bebyggelseutveckling och aktuell lagstiftning. Ambitionen är att en ny detaljplan ska ge en tydlig bild för fastighetsägare och grannar om vad som får byggas och inte inom området.

 7. Samråd - Detaljplan för del av fastigheter inom Ella park (r... | 2017-04-04

  Ella park är ett område med friliggande hus centralt i kommunen. Gällande detaljplan i Ella park är framtagen 1930 och saknar helt byggnadsreglerande bestämmelser samt är dåligt anpassad till dagens bebyggelseutveckling och aktuell lagstiftning. Ambitionen är att en ny detaljplan ska ge en tydlig bild för fastighetsägare och grannar om vad som får byggas och inte inom området.

 8. Årets första vårblomma planterad | 2017-04-04

  Årets tema för Täbys kommunala plantering är vår- och sommarljus. Den första vårblomman planterades av Johan Algernon (M) ordförande stadsbyggnadsnämnden.