• Filtrerat på:
  • Inget filter valt
  1. ett barn ligger i gräset och leker med ett dockhus

    Täby, Danderyd, Lidingö och Vaxholm startar gemensam familjerätt

    Täby, Danderyd, Lidingö och Vaxholm har beslutat att inleda ett samarbete kring gemensam familjerätt. Syftet med samverkan mellan kommunerna är att skapa en stabil och robust familjerätt som kan leverera med hög kvalitet och kontinuitet. Verksamhetsstart blir maj 2024.

  2. Ny hundlekplats anläggs i Skarpängsparken

    Till sommaren får Skarpängsparken en ny hundlekplats, alltså en inhägnad yta där hundar får vara okopplade.

  3. Nu startar vårens nattvandringar

    Den 12 april startar nattvandringarna upp igen efter uppehåll under vintern. Det är ett återkommande initiativ som genom vuxnas närvaro skapar trygghet bland ungdomar under fredag- och lördagskvällar.

  4. Täbys starka ekonomi möjliggör investeringar i kommunen

    Måndagen den 8 april fattade kommunfullmäktige i Täby beslut om årsredovisningen för 2023. Täbys resultat efter justering för poster av engångskaraktär blev 272 miljoner kronor. Den ekonomiska redovisningen visar på ett starkt resultat, trots att kommunen precis som alla andra påverkats av utvecklingen i världsekonomin. Överskottet går till att finansiera investeringar som ska förbättra för invånarna, bland annat renoveringar och ombyggnationer av skolor.

  5. Angående parkeringsregler vid simhallen

    De nya parkeringsregler som kommunicerades under gårdagen dras tillbaka. Vi har lyssnat på den kritik som kommit in och kommer återkomma med en annan och enklare lösning.

  6. Ett tåg som åker

    Dags för samråd om Roslagsbanan till city

    Region Stockholm planerar att förlänga Roslagsbanan till city. Nu kan du ge dina synpunkter på delsträckan mellan Universitet och Odenplan.

  7. En brygga vid en sjö

    Tyck till om vattentjänstplanen!

    Kommunen har tagit fram ett förslag till vattentjänstplan. Planen visar den långsiktiga planeringen för hur vi ska säkra vattenförsörjningen. Nu har du möjlighet att ge dina synpunkter.

  8. Husfasader.

    Välkommen till Täby stadsbyggnadsakademi med tema ”Kulturmiljö – det redan byggda”

    Årets andra stadsbyggnadsakademi handlar om kulturmiljöer. I Täby finns många kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer. Vilka värden tillför våra kulturmiljöer och hur kan de förvaltas över tid?

  9. Snart får villaägare matavfallskärl

    Den 2 april börjar Verdis, kommunens entreprenör för sophämtning, att ställa ut matavfallskärl till villor och radhus som saknar insamling idag. Då lämnas också ett startpaket som innehåller matavfallspåsar, påshållare, slaskskrapa samt en broschyr med information om hur du sorterar. Så fort du får kärlet kan du börja använda det.

  10. Inspirationsdag om språkglädje och läslust i förskolan

    Förra veckan bjöd Täby kommun in pedagoger från kommunala och fristående förskolor till föreläsningar och workshops om barns språkutveckling, läslust och språkglädje. De fick inspiration och många tips att ta med sig till barngrupper runt om i Täby.

  11. Person på scen

    Ung kulturs teaterelever deltar i Riksteaterns projekt LÄNK2024

    Den 24 mars är det premiär för pjäsen Ända tills du dör med ungdomar från kulturskolan Ung kultur i rollerna. Pjäsen som först visas i Norrköping är en av flera uppsättningar i Riksteaterns projekt LÄNK2024.

  12. Svartsjuka är inte romantiskt – ökad kunskap för niondeklassare

    Att synliggöra och öka kunskapen om våld i ungas parrelationer är temat när fältarna och Stödcentrum för unga brottsutsatta möter elever i årskurs nio.

  13. Tre personer pratar med varandra.

    Jan Eliasson besökte Näsbyparksskolan

    Förra veckan fick eleverna i årskurs nio på Näsbyparksskolan finbesök från den tidigare toppdiplomaten och vice generalsekreteraren i FN, Jan Eliasson. Ett besök de sent kommer att glömma!

  14. Person som åker skidor.

    Ny slalombacke planeras i Ullna

    Senast man kunde åka slalom i Täby var i slutet av 1990-talet, men inom ett antal år kan det bli verklighet igen. Detta efter ett beslut i kommunfullmäktige där en ny plan kring Arninge/Ullnas planerade utveckling antagits.

  15. Bild på en person som spelar gitarr.

    Ansökan till kulturskolornas halvterminskurser

    Den 18 mars klockan 11.00 släpper musik- och kulturskolorna inom Täby kulturskola kurser för halva terminsavgiften. Det handlar om kurser där platser finns kvar för resten av vårterminen.

  16. Källkritikens dag – tillsammans stärker vi vår källkritiska förmåga

    Det är just nu viktigare än någonsin att vi är källkritiska när vi surfar runt på internet och tar del av nyheter och information i såväl sociala som andra medier.

  17. Barnens kulturday

    Kulturhuset öppnar upp för Barnens kulturdag

    Lördagen den 16 mars fylls Täby kulturhus med musik- och teaterföreställningar, workshops och annat kulturkul för barn upp till 12 år. Fri entré till mycket att se och uppleva.

  18. Grafisk bild om medborgardialog.

    Medborgardialog med gymnasie- och näringslivsnämnden

    Välkommen till medborgardialog med gymnasie- och näringslivsnämnden på måndag den 18 mars klockan 17.30–18.30 i Täby kommunhus.

  19. Drönarbild över E18 vid arninge station

    Täby samarbetar med Trafikverket angående E18

    Täby kommun har ingått ett avtal med Trafikverket som innebär att man förbinder sig att delta aktivt i arbetet med den så kallade åtgärdsvalsstudien. Den syftar till att föreslå åtgärder utifrån identifierade brister och behov på E18 från och med Stocksundsbron i söder till och med trafikplats Arninge i norr.

  20. Se kommunens bokningsbara lokaler

    I Täby finns ett brett utbud av bokningsbara idrottshallar, fotbollsplaner och lokaler för olika typer av möten, barnkalas och andra tillställningar. Ett nytt system möjliggör nu smidig bokning och säker digital betalning.

  21. Fyra personer står utomhus framför en gammal träfasad

    Äldreminister Anna Tenje besökte Johannas trädgård

    I fredags besökte äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) äldreboendet Johannas trädgård där hon bland annat fick en rundvandring med glada möten med de boende. Med på besöket var också bland andra kommunstyrelsens ordförande Erik Andersson (M) och ordföranden i äldrenämnden Thomas Nilsonne (M).

  22. Hjälp till att hålla Täby rent

    Varje år deltar Täby kommun i kampanjen Skräpplockardagarna. Syftet med kampanjen är att göra vår närmiljö lite finare och visa att nedskräpning inte är okej. Nu är anmälan öppen!

  23. Uppdaterade avfallsföreskrifter antagna

    Avfallsföreskrifterna innehåller de kommunala bestämmelserna för avfallshanteringen och antas av kommunfullmäktige. I föreskrifterna finns detaljerade bestämmelser om sortering av avfall, hur hämtningen av sopor, slam och latrin ska gå till, vilka krav som ställs på fastighetsägaren vad gäller hämtställen, framkomligheten för sopfordonen och mycket annat.

  24. En suddig bild där flera personer står och samtalar med varandra.

    Möt din framtida arbetsgivare på jobbmässa!

    I samarbete med Westfield Täby Centrum och Arbetsförmedlingen välkomnar vi dig till jobbmässa den 5 mars klockan 16.30–18.30. Eva von Wowern (KD), ordförande för gymnasie- och näringslivsnämnden, inviger mässan tillsammans med Linda Jensen, chef för Westfield Täby Centrum.

  25. Täbypriset

    Välkommen att nominera till Täbypriset

    Nu tar Täby kommun emot nomineringar till Täbypriset 2024. Priset delas ut till en person som har gjort värdefulla insatser för invånarna och gynnat kommunen på ett väsentligt sätt.

  26. Översiktsbild Arninge-ullna

    Planerna för Arninge-Ullna fram till 2040 tar form

    På måndagen den 19 februari fattade kommunstyrelsen i Täby beslut om den så kallade strukturplan som anger hur området Arninge-Ullna ska utvecklas framöver. Planen är en konkretisering av den kommunövergripande översiktsplanen och en gemensam bild av hur kommande projekt och utveckling kan hänga ihop.

  27. Brottsutsatta ungdomar får stöd

    ”Jag var på fest hos en kompis. En av killarna började snacka med mig och han var väl trevlig. Men sen började han ta på mig…” Sexuellt ofredande är ett av de vanligaste brotten bland ungdomar. Andra vanliga brott är bland annat misshandel, våldtäkt, rån, och olaga hot. På Stödcentrum för unga brottsutsatta får ungdomar stöd när de utsatts för, eller bevittnat brott.

  28. Tre personer vid en DJ-bås och ett gäng personer på scen.

    Aktivitetsdag för unga vuxna med funktionsnedsättning

    Träffpunkten är mötesplatsen för personer med funktionsnedsättning i åldern 21 år och uppåt. Ett populärt ställe med besökare från olika kommuner. I helgen var det fullspäckat schema med uppträdanden, musikgympa, högläsning och disco.

  29. En dator, mobiltelefon och laptop

    Hjälp barnen och dig själv tryggt genom skilsmässan

    Med det digitala verktyget Samarbete efter skilsmässa, SES, kan du som Täbybo få gratis hjälp med de förändringar och utmaningar som en skilsmässa eller separation innebär.

  30. Vallatorpsskolan certifierad Generation Pep-skola

    Nu har Vallatorpsskolan som första skola i Täby blivit certifierad Generation Pep-skola – ett fint kvitto på ett målmedvetet arbete det senaste året med att öka elevernas fysiska aktivitet och skapa hälsosammare måltider.

  31. Gång- och cykeltunneln under Stockholmsvägen stängs av tillfälligt

    Flera arbeten ska utföras samtidigt i anslutning till gång- och cykeltunneln.

  32. Medborgardialog med äldrenämnden

    Välkommen till medborgardialog med äldrenämnden torsdag den 8 februari klockan 17.30 – 18.30 i Täby kommunhus.

  33. Personer sitter vid två bord och äter mat

    Volontärer bär upp Seniorcenter

    Över 55 volontärer hjälper på olika sätt till med verksamheten på Seniorcenter. Det handlar om allt från att leda aktiviteter till att ta hand om fikat.

  34. Nu kan gode män och förvaltare lämna redovisning via ny e-tjänst

    Nu kan du som är god man, förvaltare eller förmyndare lämna in din redovisning digitalt via e-tjänsten e-Wärna Go. Registrering av uppgifter kan lämnas enkelt och smidigt och all information samlas på ett och samma ställe.

  35. Ett gosedjur sitter i en soffa och läser en bok.

    Vårens evenemang på biblioteken

    I Täby finns sex bibliotek som förutom lån av böcker, e-böcker, film och tidningar arrangerar av evenemang för olika åldrar. Nu är vårens program här!

  36. Försenad sophämtning

    På grund av mycket isigt underlag har sopbilarna svårt att ta sig fram överallt och därför kommer sophämtningen att bli försenad.

  37. Välkommen till Täby stadsbyggnadsakademi med tema ”Rum för idrott och rörelse”

    Hur bygger vi framtidens idrottshallar? Hur skapas attraktiva ytor för rörelse och lek? Det här och mycket annat diskuteras på Täby stadsbyggnadsakademi den 14 februari klockan 15–16 i Täby kommunhus.

  38. Nominera till idrotts- och kulturpriser och sök kulturstipendium

    Varje år delar Täby kommun ut priser och stipendium för att stimulera och uppmärksamma insatser inom idrotten och kulturen i Täby. Beslut om vilka som tilldelas årets priser och stipendium fattas på kultur– och fritidsnämnden i april.

  39. Guldbiljetter delades ut till drivna UF-företag

    Varje år utser Företagarna Täby ”Årets bästa UF-företag”. Första steget i processen att utse en vinnare är att välja ut de företag som får pitcha sin affärsidé för en jury.

  40. Fem personer står på scenen och har tagit emot ett pris.

    Andrea Eduards representerar Täby i Funkisfestivalen 2024

    Stämningen var på topp när Täbys deltävling i Funkisfestivalen avgjordes i Tibble teater under onsdagskvällen. Med låten Genom eld och vatten kommer Andrea Eduards representera Täby vidare i semifinalen.