Start / Enigt kommunfullmäktige beslutade – Täby Park Hotell blir boende för nyanlända

Enigt kommunfullmäktige beslutade – Täby Park Hotell blir boende för nyanlända

2017-05-23 10:04

Ett enigt kommunfullmäktige beslutade under måndagen att kommunen ska hyra före detta Täby Park Hotell på Kemistvägen 30 som boende för personer som beviljats uppehållstillstånd i Sverige.

Täby kommuns verksamheter börjar successivt att flytta in med start i maj 2017 samtidigt som Migrationsverket successivt flyttar ut. Migrationsverket flyttar enligt överenskommelse ut senast den 31 augusti 2017 då Täby kommun tar över hela fastigheten.

Den del av byggnaden som inte består av boenden kommer att användas för integrationsfrämjande aktiviteter. Exempelvis öppen förskola, kompismatchning mellan nyanlända och Täbybor genom Kompis Sverige, samt aktiviteter i samarbete med civilsamhället som kan skapa vägar till arbete.

Täby kommun har genom den så kallade bosättningslagen en skyldighet att ta emot 273 personer 2016 och 290 personer 2017. I och med beslutet kan nu kommunen lösa sina åtaganden med att anordna tillfälliga bostäder. Beslutet innebär också att de personer som redan bor på Kemistvägen 30 kan bo kvar och fortsätta sin etablering i Täby.

Senast uppdaterad:2017-05-23