Start / Fortsatt högsta kreditbetyg för Täby kommun

Fortsatt högsta kreditbetyg för Täby kommun

2017-03-27 11:42

Täby kommun har fortsatt kreditbetyg AAA. Det högsta betyget för välskötta och starka finanser som ett företag, en kommun eller ett land kan få av det internationella kreditratingföretaget Standard & Poor's.

− Det är resultatet av ett målmedvetet arbete med fokus på kommunens kärnuppgifter. Med ordning och reda och skyddsvallar i ekonomin tryggar vi fortsatt god välfärd och låg skatt i Täby, säger Leif Gripestam (M) kommunstyrelsens ordförande.

Kreditbetyg är en bedömning av ett företags, kommuns eller lands betalningsförmåga och finansiella risk, det vill säga kreditvärdighet. En stabil och hög rating är en viktig faktor för tillgång till kostnadseffektiv upplåning. Täby kommun har högsta kreditbetyg AAA sedan 2008 enligt kreditratingföretaget Standard & Poor’s. Det innebär bland annat att kommunen har tillgång till maximalt antal investerare och får bättre priser, jämfört med kommuner med lägre kreditbetyg. Det är också en trygghet om det uppstår finanskriser och om tillgång till pengar på marknaden minskar.

− När man handskas med andra människors pengar gäller det att vara försiktig. Därför håller vi hårt i ekonomin och lovar inte allt till alla, avslutar Leif Gripestam.

Senast uppdaterad:2017-03-27