Start / Nationaldagsfirande med nya medborgare och prisutdelning

Nationaldagsfirande med nya medborgare och prisutdelning

2016-06-09 13:11

Strålande sol, många besökare, picknick, skratt och dans. Nationaldagsfirandet på Karby gård bjöd på allt i från välkomstceremoni för nya svenska medborgare och prisutdelning till sång, dans och teater för de minsta.

Nationaldagsfirandet startade med välkomstceremoni för nya svenska medborgare.

- Vi är väldigt glada över tillställningen. Det känns väldigt bra att bli svenska medborgare. Vi har väntat länge, sex och åtta år. Vi trivs väldigt bra i Täby och ser vår framtid här. Det är en lugn plats för vår ålder, vi är 65 plus, och det är lätt att förflytta sig, säger Amal Juma, Sanna Juma och Kaled Gazala.

Efter välkomstceremonin hälsades de 46 nya svenska medborgarna välkomna av kommunfullmäktiges ordförande Claes Gillberg (M).

Nationaldagsfirandet fortsatte sedan med sång och dans. Det spelades traditionell folkmusik och jazz live.Dagen avslutades med prisutdelning av årets pris mot rasism, diskriminering och intolerans samt långdans och allsång av nationalsången. 

Årets pris, som delades ut av kommunalråd Hans Ahlgren (L), gick till föreningen En utsträckt hand – Täby & Danderyd, som tillsammans med Täby och Danderyds kommun och andra ideella föreningar har stöttat nyanlända med möbler, ordnat fadderskap och arrangerat olika sociala aktiviteter.

Priset, men under olika namn, har delats ut varje år sedan 2009. I år var fyra stycken nominerade

- Vi är jättetacksamma att ta emot det här priset. Uppmärksammandet och erkännandet är stort! Vi hoppas på att i framtiden växa och ha en stabil erkänd organisation. Sverige ska bli det bästa landet att komma till, säger Karolina Stenqvist från En utsträckt hand – Täby & Danderyd.

Bild - Nya svenska medborgare välkomnas - nationaldagen 2016
Ett gäng nya svenska medborgare som just hälsats välkomna med diplom.

 Bild - Prisutdelning - Priset mot rasism, diskriminering, intolerans - ideella organisationen En utsträckt hand - nationaldagen 2016
Karolina från den ideella föreningen En utsräckt hand tar emot priset mot rasism, diskriminering och intolerans av kommunalråd Hans Ahlgren.

Senast uppdaterad:2016-06-09