Start / Snart kan du tycka till om Täbys nya webbplats

Snart kan du tycka till om Täbys nya webbplats

2017-04-25 15:33

Det ska bli enklare att sköta kontakten med kommunen. Det är målet för arbetet med Täbys nya webbplats som lanseras i höst.¨Täbys webbplats byggdes 2009 och behöver nu moderniseras för att det ska bli lättare att sköta sina ärenden med kommunen. Invånare och företagare har bidragit med hundratals synpunkter via webbenkäter och intervjuer inför utvecklingsarbetet.

Lätt att få svar på sina frågor

En av de viktigaste synpunkterna är att det behöver vara lätt att få svar på sina frågor – oavsett om man vill veta kostnaden för en förskoleplats, eller få reda på om det är krav på bygglov för en altan.

Många vill också att det ska bli enklare att få reda på vad som händer i Täby, att kunna hantera ärenden via webben och att hitta politiska handlingar. En ytterligare fråga som engagerat är att det ska vara lätt att få reda på vad som planeras och vad som byggs i Täby, vilket vi kommer att lyfta fram på en särskild del framöver.

Den nya webbplatsen behöver självklart också fungera bra på mobiltelefoner och surfplattor eftersom mer än hälften av alla besök på taby.se idag kommer från mobilanvändare. Allt detta styr vårt arbete när vi gör om texter, bilder och funktioner på den nya webbplatsen.

Användartester och testversion

I arbetet med den nya webbplatsen kommer vi också att göra särskilda tester med användare. Dina synpunkter och idéer för att göra webbplatsen bättre välkomnas också. Därför kommer vi att lansera en testversion av den nya webbplatsen innan sommaren som du kommer att kunna testa och kommentera.

Fakta om taby.se och utvecklingsprojektet

  • Nuvarande webbplats byggdes 2009
  • Antal webbsidor som används på nuvarande webbplats är i dagsläget ca 2000 och omfattar alla kommunens verksamheter. Från förskola, skola, omsorgsinsatser, fritidsaktiviteter, stadsutveckling och underhåll av vägar och infrastruktur.
  • Tidplanen är att den nya webbplatsen ska lanseras i höst i samband med att Täby kommun också startar ett kontaktcenter
Senast uppdaterad:2017-04-25