Start / Stor uppslutning på Täbys sommarjobbsmässa

Stor uppslutning på Täbys sommarjobbsmässa

2016-04-21 08:24
Maria Pedersen och Mikaela Garcia besökte sommarjobbsmässan 2016

Under april anordnade Täby kommun och Arbetsförmedlingen en sommarjobbsmässa i kommunhuset för att underlätta matchning mellan ungdomar och företag. Ett stort engagemang fyllde Kommunhuskällaren då över 300 ungdomar och 20 företag inom olika branscher träffades under eftermiddagen

- Jag tycker det är jättebra med en sån här mässa! Jag letar lite olika, men jag skulle helst av allt vilja ha ett jobb inom restaurang eller café, där jag har erfarenhet, sa Mikaela Garcia 20 år som besökte mässan tillsammans med klasskompisen Maria Pedersen. Båda två studerar och letar först och främst sommarjobb, men också någonstans att kunna jobba vidare framåt hösten.

Camilla Brodin, ordförande i Täbys näringslivsutskott som var på plats under dagen var också positiv till det stora gensvaret. En uppföljning nästa år ser just nu given ut och extra roligt är det att även företagen ser detta som väldigt värdefullt. Innan mässan avslutades satte Camilla dagens händelse i ett större perspektiv:

- Den här mässan är en tydlig satsning i Täbys näringslivsarbete. När jag är ute och pratar med företagare så finns det en utmaning som är återkommande och det är att hitta rätt kompetens. Där kan vi som kommun skapa bättre förutsättningar och underlätta genom till exempel en sådan här mässa där företagare och ungdomar kan mötas.

Täby kommer därför att fortsätta satsa på att skapa fler och nya mötesplatser där bland annat näringsliv och skola kan mötas för att matcha framtida behov med kompetens.

Siffror från mässan

20 företag och fler än 300 ungdomar träffades på mässan. 76% tyckte mässan var bra eller mycket bra.

Senast uppdaterad:2016-04-21