Start / Täby kommun har utsetts till årets employer branding-kommun 2015

Täby kommun har utsetts till årets employer branding-kommun 2015

2015-03-12 13:38

Priset delas ut av undersökningsföretaget Universum som varje år rankar populära arbetsgivare bland studenter och unga yrkesverksamma.

Täby kommun har fått priset för att vi tagit ett tydligt gemensamt grepp kring arbetsgivarvarumärket och lagt fokus på att såväl chefer som medarbetare är lika viktiga med sitt engagemang och driv.
- Det är såklart roligt när vårt hårda arbete belönas, säger Leif Gripestam, kommunstyrelsens ordförande och ordförande i personalutskottet. Det känns bra att vi har en tydlig riktning och struktur i arbetsgivarfrågorna genom de policyer som ingår i vårt personalpolitiska program.

Även kommundirektör Carina Lundberg-Uudelepp är mycket glad och stolt och betonar vikten av ett kvalitetsarbete som genomsyrar hela organisationen.
- Om vi ska vara intressanta för nya medarbetare så måste vi hela tiden göra vårt bästa för att leva upp till de höga krav som finns. Denna utmärkelse är ett bra kvitto på att vi är på väg i rätt riktning.

Employer branding beskrivs på svenska som det arbete man bedriver för att vara en attraktiv arbetsgivare, både för nya och befintliga medarbetare. Personalchef Iréne Bergstrand berättar:
- En nyckel för att kunna lyckas med att både attrahera nya talanger och erbjuda en bra och intressant arbetsplats för befintliga medarbetare är att ha fokus på viktiga delar som hälsofrämjande frågor, arbetsglädje och delaktighet. Vi jobbar för att mål och uppdrag blir tydligare så att varje medarbetare kan se sin del i helheten. Och vi får aldrig glömma våra fantastiska medarbetare. De är vår viktigaste resurs.


Iréne Bergstrand, personalchef, tar emot priset

De närmsta åren står Täby kommun inför stora utmaningar eftersom att många medarbetare går i pension. Ett faktum som Täby och många övriga kommuner och andra arbetsgivare i Sverige ställs inför. Socialchef Claes Lagergren och utbildningschef Patrik Forshage jobbar dagligen med utmaningarna i sina verksamheter.
- Det är i vardagen som vi och våra medarbetare jobbar med vårt viktiga kvalitetsarbete och vi får kvitto på om vi har lyckats eller ej. I den senaste medarbetarundersökningen hade vi väldigt fina siffror. Bland annat så upplever 92% av medarbetarna att de är goda ambassadörer för Täby kommun och 93% känner att deras arbetsuppgifter är viktiga, och det känns såklart roligt, säger Patrik. Till det kan läggas att invånarna i Täby är väldigt nöjda med kommunen, säger Claes.


Alla glada representanter från Täby kommun på Universum Awards.

Det är andra gången Täby kommun är nominerade och övriga kommuner i kategorin är Helsingborg, Järfälla, Tyresö, Umeå, Uppsala och Trelleborg.

Läs mer om Universum och de övriga nominerade.

Läs mer om vårt arbete med arbetsgivarfrågorna på vår webbplats "Jobba hos oss".

Kontaktpersoner
Leif Gripestam, ordförande kommunstyrelsen och personalutskottet.
Tel: 0766-439696
Carina Lundberg-Uudelepp, kommundirektör. Tel: 0766-439483
Iréne Bergstrand, personalchef. Tel: 0766-439691

Senast uppdaterad:2015-03-12