Start / Täby seniorcenter flyttar till nya lokaler vid årsskiftet

Täby seniorcenter flyttar till nya lokaler vid årsskiftet

2016-08-11 11:29

Täby seniorcenter är en öppen kommunal verksamhet där du kan träffa andra seniorer, vara med på någon av de olika fysiska aktiviteterna eller delta i någon av våra studiecirklar. I dagsläget besöker 600-700 personer seniorcenter varje vecka. Antalet besökare blir fler och fler, och möjligheten för verksamheten att växa mer i de nuvarande lokalerna finns inte.

Kommunens äldre invånare blir allt fler, och det finns ett stort behov av gemensamma mötesplatser. Verksamheten på Täby seniorcenter är väldigt populär, och i dagsläget utnyttjas lokalerna till max. För att kunna välkomna ännu fler besökare behövs större lokaler. HSB lägger ner sin verksamhet på Lyktans äldreboende på Lyktgränd 2-4 den 30 november 2016, och då har seniorcenter fått möjlighet att flytta in där.

Mer ändamålsenliga lokaler

Lokalerna på Lyktgränd är större och mer ändamålsenliga. Där finns en stor samlingslokal, ett kök, fler rum för sociala aktiviteter och gott om plats att förvara besökarnas gånghjälpmedel – käppar, rullatorer, rullstolar etc. Tack vare det centrala läget nära Täby Centrum blir det även fortsättningsvis lätt att ta sig till och från seniorcenter.

Fler aktiviteter

Det finns också planer på att utveckla och bredda utbudet av aktiviteter efter flytten.

- Vi kommer att fortsätta med våra uppskattade aktiviteter som t ex datorträning, studiecirklar, sittgympa, språkgrupper och målning. Vi samarbetar också med kommunala pensionärsrådet och de gäster som redan finns på seniorcenter kring vad vi mer kan erbjuda framöver, berättar Marie Tid, chef för avdelning äldreomsorg på Täby kommun.

- De nya lokalerna är så stora att vi dessutom kan erbjuda pensionärsföreningar att hyra lokaler av oss. På så vi kan vi utveckla samarbetet med dem och ge deras aktiviteter plats, så att fler kan delta.

Än så länge finns inget exakt datum för flytten, men den beräknas ske kring årsskiftet 2016/2017.

Senast uppdaterad:2016-08-11