Start / Trygg i Täby blir förebildsprojekt

Trygg i Täby blir förebildsprojekt

2015-05-21 13:30

Trygg i Täby anordnade en helt ny föreläsning för föräldrar om hur det är att vara ung i Täby i samband med Valborgshelgen. Föreläsningen filmades av IQ som nu gör Trygg i Täby till ett IQ-projekt.

 

IQ är en organisation som verkar för en smartare syn på alkohol. En del av deras arbete går ut på att lyfta fram bra exempel på aktiviteter som förebygger eller begränsar alkoholens skadeverkningar. Syftet med IQ-projekten är också att sprida dem vidare som goda exempel så att fler kan göra mer.

Imorgon fredag kommer Lil Froby, utvecklingsledare på Trygg i Täby och rådets ordförande Sofia Paulsson (M) att ta emot diplomet för att ha utnämnts till projekt 1130.

– Att ”Trygg i Täby” blir ett IQ-projekt är ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt med dessa frågor. Jag hoppas att vårt sätt att arbeta förebyggande mot exempelvis alkohol kan inspirera andra kommuner att göra samma sak, säger Lil Froby.

Föreläsningen ”Hur är det att vara ung i Täby” är ett nytt koncept bland Trygg i Täbys utbud av gratis föräldraföreläsningar. Representanter från Mini Maria Täby, polisen, skolan, ungdomsmottagningen, socialkontoret, trossamfund och ideella organisationer, berättade om sina erfarenheter och upplevelser kring temat. Föräldrar hade möjlighet att ställa frågor och få tips.

Trygg i Täby arrangerade föräldraföreläsning om "Hur är det att vara ung i Täby" i april 2015. Filmad av: IQ, iq.se

Nästa Ung i Täby-föreläsning kommer ske under våren 2016. Höstens utbud av föräldraföreläsningar kommer du att hitta här på webben och i kommunens evenemangskalender.

Trygg i Täby

Trygg i Täby är en verksamhet inom Täby kommun som arbetar med trygghetsfrågor – allt ifrån att skapa en tryggare utomhusmiljö till att stärka människors inre.Vi håller i föreläsningar, trygghetsvandringar, seminarier och utbildar medarbetare.

IQ

IQ är en organisation som verkar för en smartare syn på alkohol. IQs verksamhet består av informationsinsatser, rapporter och undersökningar inom aktuella alkoholfrågor samt ett rikstäckande nätverk av aktörer inom alkoholområdet. IQ är ett fristående dotterbolag till Systembolaget.

Bild: Bo Hammerin och Lil Froby från Trygg i Täby. Foto: Magnus Östnäs

Senast uppdaterad:2015-05-21