Start / Omsorg och hjälp / Familj, barn och unga / Föräldraföreläsningar

Föräldraföreläsningar

Det är inte alltid lätt att veta hur man ska bära sig åt för att vara en bra förälder. Trygg i Täby ger kostnadsfria föreläsningar som riktar sig till föräldrar. Aktuella ämnen tas upp för att inspirera och stötta i det viktiga uppdraget som förälder.

Det är fri entré till föreläsningarna och ingen föranmälan krävs.

Från skilsmässa till ny familj

Man brukar säga att det är föräldrarna som skiljer sig, men barnen går igenom sin egen skilsmässa. När du blir förälskad i någon kommer dina barn att veta om det, oavsett om du talar om det för dem eller inte.

Dina barn ska inte bestämma över ditt kärleksliv eller fatta beslut om när du ska flytta ihop, men deras oro betyder att du måste fundera över timing, deras beredskap och ta deras invändningar på allvar.

Föreläsare är Anita Blom af Ekenstam, familjeterapeut på resursteamet i Täby och Kerstin Svart Eriksson, familjeterapeut och föreläsare som tidigare arbetat på resursteamet i Täby.

Datum: Tisdag den 7 februari
Tid: Klockan 18.00-20.00
Plats: Täbysalen i Tibble församlingshus, Täby centrum

Få till dialogen med din tonåring

Många livsavgörande frågor snurrar runt i tonåringens huvud; funderingar över framtiden, kärleken, meningen med livet, sexuell tillhörighet med mera. I alla dessa funderingar behövs föräldrarna för att lyssna ochsamtala med sin tonåring.

Föreläsare är Anita Blom af Ekenstam, familjeterapeut på resursteamet i Täby och Kerstin Svart Eriksson, familjeterapeut och föreläsare som tidigare arbetat på resursteamet i Täby.

Datum: Tisdag den 7 mars
Tid: Klockan 18.00-20.00
Plats: Tibble församlingshus, Täbysalen, Täby centrum

Om curling och gränssättning

Gränssättning handlar om att hitta rätt balans – gällande bland annat frihet, risker, ansvar och behov. Kom och lyssna på psykologen Jenny Klefbom när hon tar uppfrågor som om gränser verkligen behövs, och om man kan curla sina barnmed för mycket kärlek och närhet. Du får också handfasta råd kring hur du själv kan komma fram till dina gränser.

Datum: Tisdag den 28 mars
Tid: Klockan 19.00-21.00
Plats: Åva Gymnasium, Aulan, Åva skolgränd 1-3

Cannabis – ett problem i Täby

Kom och lyssna på socionom Sara Benigh, behandlingsteamet,Täby kommun och socionom Anders Delryd, Mini-Maria Täby. De sammanfattar läget i Täby och länet avseende droganvändandet bland unga och kommer att prata om frågor som;

Vad är cannabis och vilka effekter och skadeverkningar ger drogen? Hur bemöter man ungdomar med positiv inställning till cannabis? Vilka tecken på cannabisanvändning bör man vara uppmärksam på? När ska jag som förälder agera? Var finns hjälp att få?

Datum: Onsdag den 5 april
Tid: Klockan 19.00-21.00
Plats: Täbysalen i Tibble församlingshus

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2016-11-23