Start / Omsorg och hjälp / Frivilligt arbete

Frivilligt arbete

Små tjänster eller insatser från dig kan ofta bidra till högre livskvalitet för någon annan. Det kan handla om att läsa högt ur en bok eller dagstidning, ta med någon ut på en promenad, hjälpa någon som är ny i landet att komma in i samhället eller bara att finnas där som ett stöd för någon. Oavsett vem du är eller av vilken anledning du vill göra en frivillig insats är det ovärderligt för någon.

Insamlingar

Täby kommun ordnar inga insamlingar av kläder och saker utan vi hänvisar till de hjälporganisationer som finns.

Det finns ingen organiserad volontärförmedling, men vi hjälper gärna dig som vill göra en insats att hitta ett forum för detta.

Familjehem

Täby kommun söker ständigt efter nya familjehem till barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma. På grund av att det kommer fler ensamkommande flyktingbarn är behovet stort. Är du och din familj intresserade och vill veta mer så kontakta oss gärna.

Kontaktperson eller kontaktfamilj

Som kontaktperson ställer du upp och finns tillhands till exempel några timmar en eftermiddag eller en kväll i veckan. Som kontaktfamilj tar du och din familj emot ett barn eller en ung människa en eller flera helger i månaden

Förändra för barn i Täby

Oavsett om du har två timmar i veckan eller två timmar per år, så kan din insats göra stor skillnad för barn och ungdomar. Du kan bli en barnrättskämpe.Kontakta Rädda barnen för mer information.

Äldre

Genom Täby seniorcenter kan du få kontakt med olika föreningar som arbetar för att förbättra vardagen för kommunens äldre.

God man

När ett barn kommer till Sverige utan förälder eller annan medföljande behöver barnet en god man. En god man har samma juridiska ställning som en förälder. För att bli god man för ett ensamkommande barn behöver du vara mellan 25 och 75. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och om samhället. Du får inte förekomma i belastningsregister eller ha några betalningsanmärkningar.

Det finns ett stort antal föreningar som arbetar med alla möjliga frågor och intressen.

Det frivilliga arbetet kan aldrig ersätta det välfärdsarbete som utförs av kommuner och landsting med offentliga medel, men det är ett bra komplement som kan tillföra det där lilla extra.

Kontakta gärna kommunen om du vill veta mer, så kan vi tillsammans hitta ett sätt där din insats kommer till nytta för många.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2016-08-30