Start / Omsorg och hjälp / Resor, transporter, besök

Resor, transporter, besök

Du med någon funktionsnedsättning kan ansöka om bland annat färdtjänst, parkeringstillstånd eller ledsagarservice. Dessa insatser ska underlätta för dig så att du kan resa, transportera dig och ha ett aktivt fritidsliv.

Färdtjänst

Färdtjänsten är en kollektivtrafik för dig som med varaktig funktionsnedsättning och som inte kan resa med allmän kollektivtrafik. 

Ledsagarservice

Du kan ha rätt till ledsagning om du på grund av din funktionsnedsättning har svårt att ta dig ut på egen hand. Ledsagaren kan följa med dig för att besöka vänner, komma ut på promenad eller göra andra fritidsaktiviteter. Ledsagare finns för att du lättare ska komma ut och vara med i fritids- och kulturaktiviteter och inte bli isolerad hemma. Ledsagarservice ingår i insatsen personlig assistans och i insatsen bostad med särskild service. Insatsen är kostnadsfri, men du står för dina egna omkostnader i samband med aktiviteter. Kommunen står inte för ledsagarens eventuella kostnader.

Parkeringstillstånd

Om du på grund av en funktionsnedsättning har svårt att gå och behov av att parkera nära ditt mål, till exempel ditt hem, arbete eller en butik, kan du ha rätt till parkeringstillstånd för rörelsehindrade.

Du kan ansöka om parkeringstillstånd antingen som förare eller passagerare.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-02-10