Föreläsningar

Välkommen att lyssna till föreläsare som tar upp olika ämnen och delar med sig av sina kunskaper och engagemang. Du får också möjlighet att träffa anhörigkonsulenten som alltid finns på plats och kan ge dig information om Täby kommuns anhörigstöd. Föreläsningarna är öppna för alla och kostnadsfria. Du behöver inte anmäla dig i förväg. Även du som i din yrkesroll möter anhöriga och närstående är välkommen. 

Åva aula på Åva gymnasium, Åva skolgränd 1-3. För att  nå lokalen går du in ingången mittemot ishallen, från kortsidan av huset, uppför trapporna och in i huvudentrén. Gå rakt igenom "huskroppen" och följ skyltarna för att komma fram till aulan.

Våren 2017

Hjärnkraft och hjärnsvikt
Tisdag 2 maj 18.00-20.00
Plats: Aulan på Åva gymnasium, Åva Skolgränd 1-3, Täby
Välkommen till föreläsning med hjärnan i centrum! Beata Terzis är neuropsykolog med mångårig erfarenhet av forskning och kliniskt arbete inom området Kognitiva sjukdomar. En rad tillstånd och sjukdomar som drabbar hjärnan, till exempel stroke, Parkinssons sjukdom, MS, hjärnskada eller demens, leder till kognitiv svikt. Symptom som nedsatt uppmärksamhet, minne och abstraktionsförmåga samt hjärntrötthet är vanliga. Beatas föreläsning syftar till att sprida mer kunskap till anhöriga för att bättre förstå och kunna bemöta den som drabbas av kognitiva nedsättningar.
Från kl. 17.30 är det insläpp. I samband med föreläsningen finns Beatas bok "Stöd vid demenssjukdom och kognitiv svikt - en handbok i bemötande" till försäljning för en kostnad av 230 kronor.
En föreläsning arrangerad av Täby kommuns anhörigstöd i samverkan med Danderyd, Vallentuna, Vaxholm och Österåker.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-02-28