Föreläsningar

Välkommen att lyssna till föreläsare som tar upp olika ämnen och delar med sig av sina kunskaper och engagemang. Du får också möjlighet att träffa anhörigkonsulenten som alltid finns på plats och kan ge dig information om Täby kommuns anhörigstöd. Föreläsningarna är öppna för alla och kostnadsfria. Du behöver inte anmäla dig i förväg. Även du som i din yrkesroll möter anhöriga och närstående är välkommen. 

Åva aula på Åva gymnasium, Åva skolgränd 1-3. För att  nå lokalen går du in ingången mittemot ishallen, från kortsidan av huset, uppför trapporna och in i huvudentrén. Gå rakt igenom "huskroppen" och följ skyltarna för att komma fram till aulan.

Hösten 2017

Självmedkänsla för anhöriga
Välkommen till en föreläsning om självmedkänsla för anhöriga med Agneta Lagercrantz. Självacceptans påverkar vårt mående i stor grad och ändå är det något vi tränar på allra minsta. Istället låter vi ofta en sträng, inre kritiker kräva av oss att vi borde bli bättre. Särskilt i anhörigroller och situationer där vi inte känner att vi räcker till kan känslan av otillräcklighet få många att anklaga sig själv för att inte vara bra nog. Både självkritik och inlevelseförmåga i andras smärta kan sätta igång en inre stress. Motvikten heter självmedkänsla – att som anhörig vara lika vänlig mot sig själv som man skulle vara mot andra som vi ger stöd till. Övningar i självmedkänsla kan ge oss ett inre lugn och minska risken för utbrändhet.

Agneta Lagercrantz är författare, föreläsare och tidigare mångårig journalist på Svenska Dagbladet. Hon har skrivit böckerna "Självmedkänsla – hur du kan stoppa självkritik och förbättra relationen med dig själv och andra" (Natur & Kultur 2014) och "70 skäl till självmedkänsla – om värme, vänlighet och vilja sig själv väl" (Natur & Kultur 2016).

Datum: 17 oktober, kl 18–20
Plats: Aulan på Åva gymnasium, Åva Skolgränd 1-3
Anmälan: Ingen föranmälan krävs

Från klockan 17.30 är det insläpp och kaffe finns att köpa till självkostnadspris. I samband med föreläsningen säljer Agneta sina böcker för 180 kronor per bok eller 350 kronor för båda.

Föreläsningen arrangeras av Täby kommuns anhörigstöd i samverkan med anhörigstöd i Danderyd, Vallentuna, Vaxholm och Österåker.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-02-28