Sandsopning

Ett säkert vårtecken är att sanden, efter halkbekämpningen under vintern, sopas bort från vägarna. Målsättningen är att all sand ska vara borta vecka 20. Gång- och cykelvägar prioriteras, därefter sker sandsopningen enligt ett rullande schema år från år mellan områdena. Årets sandsopning har tyvärr blivit något försenad på grund av problem med sandsopningsmaskin men vi arbetar för att komma till din adress så snart som möjligt.

 

Så fungerar det

Fört när väderprognosen är tillförlitlig påbörjas arbetet med sandsopningen eftersom kommunen inte utför upprepande sandsopningar. Sandsopningsschemat är roterande för att göra det så rättvist som möjligt så att inte samma område får vänta länge varje år. Sandsopningen sker i två omgångar där arbetet inledningsvis börjar med en grovsopning och avslutas med en finare sandsopning. Först när grovsopningen är slutförd påbörjas den finare sopningen.

Sandsopningschemat

I schemat nedan kan du se när sandsopningen beräknas starta i ditt område. Sandsopningsschemat som tidigare visats på denna sida har tyvärr blivit något förskjutet på grund av problem med sandsopningsmaskin, nedan anges hur planeringen ser ut i dagsläget. Observera att vi kan komma till ditt område tidigare än vad som står i schemat. Målsättningen är att all sand ska vara borta vecka 20.

Vecka 13
Huvudleder
Täby centrum
Grindtorp
Roslags-Näsby

Vecka 14
Täby kyrkby
Skarpäng
Gribbylund
Arninge
Ullna

Vecka 16
Ella gård
Ella park
Viggbyholm

Vecka 17
Ensta
Östra Vallabrink
Vallatorp
Visinge
Erikslund
Hägernäs

Vecka 18
Lahäll
Näsbypark

För att underlätta arbetet med sandsopningen behöver vi er hjälp

  • Flytta undan era bilar.
  • Beskär era träd och häckar som hänger ut över kör- och gångbanor så att sopmaskinen kan komma fram och ända in mot vägkanten och mot tomtgränsen.
  • Ställ soptunnor så de ej blockerar gångbanor och vägkanter.

Fastighetsägare brukar passa på att sopa ut en mindre mängd sand från sina egna tomter. Så länge detta sker innan vi har varit i området är det acceptabelt. Har vi redan varit på plats i området har du som fastighetsägare skyldighet att själv ta hand om sanden.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-04-13