Sandsopning

Ett säkert vårtecken är att sanden, efter halkbekämpningen under vintern, sopas bort från vägarna. Målsättningen är att all sand ska vara borta vecka 20. Gång- och cykelvägar prioriteras, därefter sker sandsopningen enligt ett rullande schema år från år mellan områdena.

 

I schemat nedan kan du se när sopningen beräknas vara avklarad i ditt område. I kartan till höger kan du även se var gränserna på de olika områdena går.

Vecka 15-16, Täby centrum, Grindtorp, Roslags-Näsby
Vecka 15-17, Gång- och cykelvägar
Vecka 17, Näsbypark, Lahäll
Vecka 17, Viggbyholm, Röhäll, Hägernäs
Vecka 18, Ensta, Östra Vallabrink, Vallatorp, Visinge, Erikslund
Vecka 18, Arninge, Ullna
Vecka 19, Gribbylund, Norra Viggbyholm
Vecka 19, Täby kyrkby
Vecka 20, Skarpäng, Ella Park, Ella Gård

Så fungerar det

Först när det väderprognosen är tillförlitlig påbörjas arbetet med sandsopningen eftersom kommunen inte utför upprepande sandsopningar. Sandsopningsschemat är roterande för att göra det så rättvist som möjligt så att inte samma område får vänta länge varje år. Sandsopningen sker i två omgångar där arbetet inledningsvis börjar med en grovsopning och avslutas med en finare sandsopning. Först när grovsopningen är slutförd påbörjas den finare sopningen som ska vara klar senast vecka 20.

För att underlätta arbetet med sandsopningen behöver vi er hjälp

  • Flytta undan era bilar.
  • Beskär era träd och häckar som hänger ut över kör- och gångbanor så att sopmaskinen kan komma fram och ända in mot vägkanten och mot tomtgränsen.
  • Ställ soptunnor så de ej blockerar gångbanor och vägkanter.
 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2016-03-09