Start / Trafik, vägar och resande / Nattarbeten vid Roslags-Näsby station

Nattarbeten vid Roslags-Näsby station

2017-02-09 10:12

En ny gång- och cykelbro kommer att lyftas på plats längs Centralvägen. Ett arbete som sker på natten mellan den 14 och 15 februari.

Roslags-Näsby station genomgår en omgripande ombyggnation. Närmast på tur står arbetet med en ny bro som ska lyftas på plats på de nya brofundamenten. Arbetet kan medföra en del buller mellan klockan 21.00 till 06.00, natten mellan den 14 och 15 februari. För säkerhets skull har SL som bygger ut Roslagsbanan även planerat in en reservdag för att vid behov kunna fortsätta arbetet natten mellan den 15 och 16 februari.

Under arbetet kommer Östra Banvägen vara avstängd för både gående och trafik i några timmar. Se karta i länken till höger.

Invigning i mars

Vid invigningen av den nya gång- och cykelbron i mars planerar SL att stänga gångöverfarten vid Roslags-Näsby station. Det är för att kunna utföra ytterligare arbeten på ett säkert sätt för allmänheten.

Modern station

När hela arbetet är klart får resenärerna på Roslagsbanan en ny modern station med nya plattformar, bättre säkerhet och tillgänglighet.

Läs gärna mer om Roslagsbanans utbyggnad här.

 

Senast uppdaterad:2017-02-09