Start / Uppleva och göra / Barn och unga i Täby / Mötesplatser för unga

Mötesplatser för unga

Mötesplaster för unga drivs av Ung fritid Täby som är barn och ungdomsverksamhet för dig som går i årskurs 4 och uppåt. Genom fritidsgårdar, ungdomsgårdar, gruppverksamheter, lovaktiviteter och sommarläger erbjuder vi  ett stort utbud av aktiviteter och mötesplatser året runt.

Aktuellt just nu

Just nu bygger vi en ny jämställd mötesplats för unga mellan 16-21 år som kommer öppna vid Täby torg. Har du idéer och vill vara med och utforma platsen får du gärna kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du här.

Mötesplatser och verksamheter för unga i Täby

Hermelinen, Gribbygård och Myran är stängda för allmänheten under perioden 15 juni-21 augusti. Vi öppnar igen den 22 augusti. Den inskrivna verksamheten på Hermelinen och Myran är flyttad till Gribbygård under veckorna 25, 26, 27, 31, 32, 33 (under veckorna 28-30 är det sommarstängt).

Alla är välkomna

Fritids- och ungdomsgårdarna i Täby finns utspridda över de flesta närområdena i kommunen. Utbud och aktiviteter varierar, men en sak finns gemensamt: Alla är välkomna!

För dig i årskurs 4-6 finns flera fritidsgårdar öppna efter skolan fem dagar i veckan. Vissa av fritidsgårdarna/ungdomsgårdarna serverar mellanmål och har caféverksamhet där du kan handla något gott. Det finns även möjlighet att köpa mellanmålskort.

Du som går i årskurs 7 och uppåt har tillgång till många mötesplatser och aktiviteter under både vardagskvällar och helger.

För informtion om öppettider och aktiviteter läs mer på fritidsgårdarnas respektive sida i menyn till vänster.

Vad kan man göra på gården?

Att gå på gården är frivilligt och du väljer själv vad du vill göra. Vill du umgås med kompisar, fika, pyssla, spela tv-spel, teater eller musik? Eller har du andra idéer om vad du vill använda din fritid till?

Allt från hur gården ska inredas till vad för slags aktiviteter som ska finnas, har du möjlighet att vara med och påverka. Din önskan och åsikt är viktig för att vi tillsammans ska kunna göra din fritid meningsfull och rolig.

Demokratiska mötesplatser

Genom ett demokratiskt och respektfullt beteende mot varandra, skapar vi mötesplatser där alla ska trivas oavsett kön, religion eller sexuell läggning. För att säkerhetsställa detta arbetar alla gårdar efter en gemensam värdegrund: ”Rätten att vara olika är grunden för alla människors lika värde.”

Alla våra fritidsledare har gått en HBTQ-utbildning via Ungdomsstyrelsen. Det innebär att fritidsledarna är utbildade i en normkritisk pedagogik som syftar till att skapa öppna och fördomsfria mötesplatser för unga HBTQ-personer.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-06-13