Badplatser i Täby

I Täby finns sex friluftsbad, två hundbad, en simhall och en tempererad utomhusbassäng som håller öppet under sommaren.

Vid Täbys friluftsbad finns inga badvakter, med undantag av Ängsholmsbadet där det under sommaren 2017 kommer finnas badvärdar. Den 12 juni togs vattenprover i alla Täbys badsjöar och reslutatet visade att alla sjöar har bra vattenkvalité och är godkända för bad.

Badvattentemperatur:

Rösjöbadet
16 augusti 2017: 20 grader

Hägernäsbadet
16 augusti 2017:18 grader

Näsaängsbadet
16 augusti 2017: 18 grader

Ängsholmsbadet
16 augusti 2017: 20 grader

 

Ängsholmsbadet

Vid Rönningesjön i Gribbylund ligger det mycket populära Ängsholmsbadet med ett hopptorn på 5 meter. I anslutning till badet finns en boulebana, basketplan, grillplats och två stycken parkeringsplatser för personer med rörelsehinder. Badet har också omklädningsrum och toalett. Under juni-augusti underhålls badet av Täby kommun, enheten för Sport och friluftsanläggningar.


Hopptorn vid Ängsholmsbadet


Hägernäsbadet

Hägernäsbadet ligger vid Värtan vid Hägernäs strand. I anslutning till badet finns en grillplats. Under juni-augusti underhålls badet av Täby kommun, enheten för Sport och friluftsanläggningar.

Rösjöbadet

Rösjöbadet ligger vid Rösjön i Skarpäng. Badet har omklädningsrum, toalett och kiosk. I anslutning till badet finns även en grillplats och en mindre lekplats för de yngsta barnen.

Under 2016 drabbades Rösjöbadet av vattenpest. Vattenpest innebär långa gräsväxter som växer fort i vattnet och bildar en grön häck på sjöbotten. Vattenpesten är inte farlig och inverkar inte på kvalitén på vattnet men kan upplevas som obehaglig. Enheten för Sport- och friluftslannläggningar arbetar med att röja undan växterna i närhet till badplatsen för att det inte ska påverka den som vill bada.

Under juni-augusti underhålls badet av Täby kommun, enheten för Sport och friluftsanläggningar.

Skavlöten

Skavlöten ligger vid Rönningesjön i Löttinge. Badet har omklädningsrum, dusch, bastu, servering, grillplats och toalett. Under juni-augusti sköts Skavlötens badplats av Täby Fastighets AB.Näsaängsbadet 

Näsaängsbadet ligger vid Värtan i Näsbypark. Badet har toalett, en grillplats och tillgång till kiosk vid tennisbanan intill. Under juni-augusti underhålls badet av Täby kommun, enheten för Sport och friluftsanläggningar.

Kråkudden

Kråkudden är belägen i Näsby park och här kan du bada från klipporna och blicka ut över Stora Värtan. Om du inte vill bada från klipporna kan du använda den trappa som finns för att lättare komma ner i vattnet. Du når Kråkudden via Råholmsvägen eller via Värtans strandpromenad längs vattnet. Badet sköts av kommunens driftentreprenör, kontaktuppgifter till driftenheten hittar du till höger.

Simhallen Tibblebadet

Tibblebadet är helt stängt 24 juni-14 augusti. Besökare hänvisas till mysiga utomhusbadet Norskogsbadet under denna period.

Tibblebadet har en av Sveriges få 50-metersbassänger där det finns möjlighet till motionssim, vattenträning, lek och simskolor för barn och vuxna. Dessutom finns hopptorn och svikt. Det finns även en plaskbassäng för de allra minsta, djup ca 20 cm. Badet drivs av Medley AB.

Utomhusbassängen Norskogsbadet

Det tempererade utomhusbadet Norskogsbadet ligger i Centralparken i Näsbypark. Badet har en 25-metersbassäng för motionssim och en grundare bassäng för lek. På området finns badvakter, servering, omklädningsrum och en plaskbassäng. Norskogsbadet har säsongsöppet 28 maj-14 augusti.  Norskogsbadet drivs åt kommunen av företaget Medley AB som även driver Tibblebadet.

Hundbad

Rönningesjön/Hästängen
Vid Hästängen i Gribbylund finns ett inhägnat hundbad med ett picknickbord intill badet. Närmaste parkeringsplats är vid Ängsholmsparken.

Rösjön
Hundbadet vid Rösjön ligger mellan Danderydsbadet och Rösjöbadet. Parkeringsmöjligheter finns vid slutet av Rösjövägen.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-06-29