Fiske

Täby kommuns fiskevatten finns i tre fiskevårdsområdesföreningar. Varje fiskevårdsområde har en egen styrelse och beslutar om fisket och fiskevården i detta. 

En flicka håller i en nyfångad fisk 

Täby Fiskevårdsförening

Det största området är Täby Fiskevårdsförening och omfattar sjöarna Ullnasjön, Gullsjön, Käringsjön, Mörtsjön, Ullnabäcken och en del av Stora Värtan. Sjöarna arrenderas av Sportfiskarnas Stockholmsdistrikt, som därmed svarar för en sakkunnig fiskevård tillsammans med fiskeklubbar i kommunen.

Fiskekort

För att fiska i Täby fiskevårdsområdesförenings fyra sjöar behöver man Sportfiskarnas Stockholmsdistrikts "Sportfiskekortet" som gäller till dessa och ytterligare närmare 40 sjöar i länet. Här kan du köpa Sportfiskekortet. 

Övriga fiskekort och även Sportfiskekortet kan du köpa på följande ställen:  

  • Sportfiskeboden, Hamnvägen 1B, Viggbyholms båthamn, tel 08 756 60 88 (Sportfiskekortet/TDA-kortet). För mer info, klicka på länken till höger.
  • Vallentuna fritidskontor i Vallentuna Kulturhus, tel 08-587 850 00, (fiskekort endast för Vallentunasjön). För mer info, klicka på länken till höger.
  • Kristorante, Bällstabergsvägen 2 i Vallentuna, tel 08-511 77 220 (fiskekort endast för Vallentunasjön). För mer info, klicka på länken till höger.

Bestämmelser och regler för fiskekorten kan du läsa om på Sportfiskarnas hemsida, klicka på länken till höger.  

Rönningesjöns Fiskevårdsområdesförening

Även Rönningesjön arrenderas från och med år 2011 av Sportfiskarna i Stockholm och ingår därmed också i sportfiskekortet. För mer info, klicka på länken till höger.

Vallentunasjöns Fiskevårdsområdesförening

För mer info om fiskekort från Vallentunasjöns Fiskevårdsområdesförening, klicka på länken till höger.  

Stora Värtan

I Stora Värtan gäller fritt handredskapsfiske. Där, liksom på ett flertal andra vatten i skärgården och Mälaren, gäller TDA-kortet för
trolling/dragrodd/angel i olika varianter till olika priser.

Hyra flytväst

För 80 kronor per vecka kan du hyra flytväst i Tibblebadets reception, tel 0771-586 000. Flytvästar finns också att hyra på Norskogsbadet när de öppnar för säsongen. För mer info, klicka på länkarna till höger.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2016-07-04