Utegym

Det ska vara lättillgängligt att träna och röra på sig året om. I Täby finns ett flertal utegym som är gratis och kan användas av alla, oavsett ålder eller träningsnivå. Träningsmaskinerna är lätthanterliga eftersom de inte behöver ställas in. Maskinerna är anpassade för allroundträning.  Hitta ditt utegym via länken till Täbys fritidskarta här till höger. 

Skarpängsparkens utegym

tjej tränar

Skarpängsparkens utegym ligger omgivet av gräsytor, plantering, bänkar och en skateyta som har några få skateboardhinder. Utegymmets närmaste adress är Palissadgränd och närmaste parkeringsplats är Skarpängsskolans parkeringsplats. 

Enhagsparkens utegym

Enhagsparkens utegym

Vid Enhagsparkens utegym finns en boulebana med sittplatser. Enhagsparkens utegym är av mindre storlek med några få redskap. Närmaste adress är Arrendevägen eller Enhagsvägen. Det finns inga parkeringsplatser i närheten av utegymmet. 

Hägerneholmparkens utegym

Utegym Hägerneholm

I Hägerneholmsparkens nya utegym finns redskap för träning av hela kroppen. Träna både med tyngder eller din egen kroppsvikt som motstånd. Vid gymmet finns en instruktionsskylt som visar hur redskapen ska användas. Här finns också ett stort trädäck för vila och stretching.

Centralparkens utegym

Centralparkens utegym

I norra Centralparken finns ett nytt utomhusgym som invigdes i maj 2014. Utegymmet har träningsredskap av stockar och stubbar. Här kan du träna bänkpress, ryggdrag, dips, rygglyft, situps, knäböj, armgång, balans, marklyft och axelpress. Här finns också ett trädäck för stretch och solstolar för vila. Parkering finns i närheten av parken.

Centralparkens utegym för seniorer

I södra delen av Centralparken, i mitten av odlingsområdet, ligger även ett utegym med fokus på träning av koordination och balans för äldre, se bild ovan.

 Erikslundsparkens utegym

Erikslundsparkens utegym

Erikslunds utomhusgym består av redskap där du använder den egna kroppen som tyngd. Utrustningen är även lämpad för träningsformen CrossFit. Har du en smartphone eller iphone kan du skanna av en kod som sitter på varje redskap. Du kommer då vidare till ett filmklipp som visar hur du kan använda redskapen. I anslutning till gymmet finns sittplatser, en boulebana, planteringar och en fotbollsplan.

Hägernäs strands utegym

Hägernäs strands utegym

Hägernäs strands utegym ligger i anslutning till Hägernäsbadet. Utegymmet består av fitnessutrustning där du kan utöva träningsformen crossfit. Övningarna tränar hela kroppen och det finns bland annat moment där su ska ta dig över hinder eller göra övningar med armarna. Har du en smartphone eller iphone kan du skanna av en kod som sitter på varje redskap. Du kommer då vidare till ett filmklipp som visar hur du kan använda redskapen. I anslutning till gymmet finns sittplatser.

Enstalekens/Stolpaskogens utegym

Stolpaskogens utegym vid Ensta krog.

Enstalekens/Stolpaskogens utegym ligger bakom Ensta krog. Gymmet är omgivet av skog, det finns en lekplats i närheten och anknytande motionsspår. Utegymmet är av typen naturgym, redskapen är gjorda av trästockar och det finns träbänkar att göra situps på. 

Ängsholmsparkens utegym

Gymredskapen i Ängsholmsparken är användarvänliga och passar alla åldersgrupper. Ängsholmsparkens utegym är av mindre storlek med några få redskap. Utomhusgymmet ligger i anslutning till Hälsans stig, en tre kilometer lång motionsslinga som är skyltad. I anslutning ligger även Ängasholmsbadet, en lekplats, en fotbollsplan, fina planteringar och sittplatser. Det finns parkeringsplatser i anslutning till parken.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2016-12-01