Vintersport

Flicka åker skridskor

Täby erbjuder goda möjligheter att utöva olika vintersporter. Skridskoåkning på Värtan en solig vinterdag, en tur på längdskidor vid Täby IP eller varför inte ta pulkan ner för närmsta backe?

Skridskoåkning

I Täby finns det flera möjligheter till skridskoåkning. Vi har två inomhushallar, Tibble ishall och Hägernäs ishall, där man kan utöva allmänhetens åkning. Läs mer om öppettider i ishallarna i menyn till vänster. 

Lilla utomhusisbanan vid Tibblevallen är öppen varje dag klockan 08.00-21.00 under vintern för alla som inte använder klubba och puck med start cirka vecka 46/2016.

Under vintersäsongen finns en skidskobana på Täby torg. Åksugna kan åka gratis till musik med egna skridskor. På skridskobanan gäller fri åkning utan klubbor. Skridskobanan kommer vara färdig för användning i slutet av november 2016. Läs mer om Täby torg i de relaterade länkarna här till höger.

Några av våra vackra sjöar plogas för skridskoåkning under vintern när vädret tillåter. För en trygg och säker vistelse på isen, mäts istjocklek varje vintersäsong. Läs mer om israpporterna i menyn här till vänster.

Längdskidspår

Under vintertid med natursnö i tilläcklig mängd, anlägger vi skidspår på motionspåren vid Skavlöten, Täby IP och Ensta. Vid Arninge golfklubb har Täby konstsnöspår betalspår under säsong. Läs mer om de olika längdskidspåren och se aktuell spårstatus i menyn till vänster.

Pulkabackar

I menyn till vänster kan du läsa mer om var du hittar Täbys åtta fina snötäckta pulkabackar. 

Slalom och snowboard

I Täby finns ingen skidbacke. Närmaste backe för slalom och snowboard är Väsjöbacken i Sollentuna.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2016-11-15