Start / Uppleva och göra / Idrott, parker och friluftsliv / Motionera, vandra och promenera

Motionera, vandra och promenera

Täby erbjuder många möjligheter till motion och rekreation. Det finns belysta motionsspår vid friluftsgårdarna Skavlöten och Ensta samt vid Täby IP, promenadstigar, markerade leder som Roslagsleden och Hagby-Mörtsjöns vandringsleder. 

Motionsspår och friluftsgårdar

Vid Skavlötens och Ensta krogs friluftsanläggning, vid Mörtsjön och vid Täby IP finns spårcentraler för motion och löpning. I Täby finns friluftsgårdarna Skavlöten, Ensta krog och Täby IP där det finns tillgång till dusch, bastu och omklädningsrum i anslutning till motionsspåren. Läs mer om motionsspåren och friluftsgårdarna i menyn till vänster.

Vandringsleder och promenadstigar

Värtans stränder erbjuder en vacker och varierande strandpromenad året om. Särskilt välbesökt är strandpromenaden under våren och sommaren. Men även vintertid, när isen ligger blank, söker sig många täbybor till Värtan för att med skridskor ta sig ut till Tornön eller Bastuholmen. Läs mer om Värtans strandpromenad i menyn till vänster. 

Hagby-Mörtsjöns vandringsleder består av tre vandringsslingor om totalt 15 kilometer. Läs mer om Hagby-Mörtsjöns vandringsleder i menyn till vänster.

Roslagsleden är en vandringsled på sammanlagt 19 mil från Danderyd till Grisslehamn. Roslagsleden sköts via ett samarbete mellan ett antal kommuner i Norrort. Läs mer om Roslagsleden i menyn till vänster.

Forn- och naturstigen vid Täby prästgård tar dig med på en promenad bakåt i tiden. På skyltarna, som finns uppsatta vid de tydligaste fornlämningarna, kan du läsa om hur människorna i forntidens Täby levde. Läs mer om Forn- och naturstigen i menyn till vänster.

Hälsans stig är en tre kilometer lång promenad med skyltar efter varje kilometer. Läs mer om Hälsans stig i menyn till vänster. 

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2016-07-01