Start / Uppleva och göra / Sevärdheter och kulturminnen

Sevärdheter och kulturminnen

Vill man lära sig mer om historien finns det i Täby en kulturhistorisk skatt med byggnader och miljöer som vuxit fram genom århundradena. Runristningar som finns i Täby ger många intressanta upplysningar om vikingatidens människor och deras öden. 

I Täby kan du åka tillbaka i tiden:

Besök Runriket med platsen där skelettet från en av Täbys mäktigaste kvinnor på 1000-talet hittades, åk med på en båttur med vikingaskeppet Viking Plym eller ta en promenad bakåt i tiden på Forn- och naturstigen vid Täby prästgård.

Du kan titta på valvmålningarna som är gjorda av Albertus Pictor på 1400-talet, se Varggropen som är en fångstgrop från 1600-talet för vargar och rävar och besöka Rönninge by - den levande lantbruks- och kulturbyn. 

Karby gård konst & kultur är ett konstcentrum med café och konstutställningar och på Ensta krog/Roslagsmålarnas galleri kan du se konstutställningar i historisk miljö. Upptäck konstverken av Carl Milles och Anders Zorn på Näsby slott, gör en tur till Täbys två museer eller besök Skogberga spelmansgård som är Täby spelmansgilles hemvist. 

För mer info om de olika sevärdheterna och kulturminnena, klicka på länkarna i menyn här till vänster. 

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2016-07-14