Konst

Täbys konst

I Täby finns många konstverk och skulpturer i parker, skolor och gatumiljöer. Det pågår även ständigt olika kulturevenemang och konstutställningar, se länken till evenemangskalendern här till höger.

Är du intresserad av konstutställningar?

Då kan du bland annat bege dig till Karby gård konst & kultur som är ett konstcentrum med café och konstutställningar eller till Roslagsmålarnas galleri med konstutställningar i historisk miljö.

För mer info, klicka på länkarna i menyn här till vänster. 

Månadens konstnär

Under våren och sommaren 2017 renoveras huvudbiblioteket och utställningarna med Månadens konstnär tar en paus. Utställningarna fortsätter efter renoveringen, hösten 2017.

Offentlig konst

Täby har en mängd olika konstverk och skulpturer i parker och gatumiljöer. Läs mer i menyn här till vänster om konsten i det blivande kommunhuset och skulpturerna i Täby centrum.

Just nu pågår projekteringen av en ny stadsdel, Västra Roslags-Näsby. Täby kommun bjöd under våren 2015 in konstnärer att skicka in intresseanmälan för att utforma konsten i den nya stadsdelens offentliga rum. Nu har fyra konstnärer fått uppdraget att ta fram skissförslag. Läs mer om konsten i Västra Roslags-Näsby i menyn här till vänster.

Hermine Kellers skulptur "Vänner" får temporär placering i Konvaljparken vid Kanalvägen i Roslags-Näsby. Detta på grund av ombyggnationen av Roslags-Näsby station. Täby kommun och SL/Veidekke flyttar skulpturen temporärt innan den blir placerad på sin slutgiltiga plats. Skulpturen kommer stå i Konvaljparken under hela byggtiden cirka 1,5 år. För mer info klicka här

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-01-09