Start / Uppleva och göra / Huvudbiblioteket i Täby är stängt 3-23 april

Huvudbiblioteket i Täby är stängt 3-23 april

2017-03-30 09:03

Bibliotekshuset ska renoveras och huvudbiblioteket kommer flytta till tillfälliga lokaler i Täby centrums galleria. Biblioteket kommer därför vara stängt i tre veckor för att förbereda inför flytten.

Den 24 april öppnar huvudbiblioteket i tillfälliga lokaler i Täby centrums galleria. En barnavdelning kommer finnas i en separat lokal och öppnar 15 maj.

Flytten till de tillfälliga lokalerna innebär att huvudbiblioteket kommer hålla stängt 3-23 april i de gamla lokalerna på Biblioteksgången 13.

Återlämning av böcker

Det kommer vara möjligt att lämna tillbaka böcker i huvudbibliotekets entréhall till och med 12 april. Inga lån kommer att förfalla mellan 13 april och 1 maj.

Vill du lämna tillbaka en försenad bok och betala eventuell förseningsavgift kan du göra det genom att besöka ett filialbibliotek eller via Mina sidor.

Kontaktuppgifter till filialbiblioteken och Mina sidor hittar du på: bibliotek.taby.se

Bibliotekshuset får modernare lokaler och bättre tillgänglighet

Under tiden som biblioteket flyttas till de tillfälliga lokalerna görs en upprustning av det gamla bibliotekshuset som står sedan 1970-talet. Lokalerna ska bli modernare och samtidigt ska tillgängligheten bli bättre med bland annat två hissar. När renoveringen är klar kommer biblioteket även erbjuda söndagsöppet, fler studieplatser, laddningsstationer och utökad programverksamhet. Renoveringen beräknas vara klar i oktober/november 2017.

Samtidigt som bibliotekets lokaler moderniseras skapas även en ny mötesplats för ungdomar, som beräknas stå färdig hösten 2017.

Senast uppdaterad:2017-03-30