1. Välkomna till ett informationsmöte för barn som ska börja förskoleklass 4 december klockan 18.00

    Under mötet kommer rektor, biträdande rektor och elevhälsan att informera om Byleskolan. Ni träffar klasslärare som berättar om en dag i våra förskoleklasser.

Se fler nyheter

Om Byleskolan

Byleskolan är skolan med relationen i fokus, där alla utvecklas till sin fulla potential, där alla utmanas och tar ansvar, dit alla längtar.

Skolan ligger i Täby Kyrkby. Vi har cirka 500 elever från förskoleklass till årskurs 6 fördelade på 20 klasser. Här finns fritidshem och fritidsverksamhet för alla elever i skolan. Vi har två fritidsavdelningar för åk F-1, en fritidsavdelning för åk2, en fritidsavdelning för åk 3 samt en fritidsavdelning för åk 4 till 6. Vi har åldersblandade klasser i år F och 1, ett arbetssätt där vi bl.a. ser stor vinning i att eleverna lär av varandra.

Mer information om tillhörande förskola, Trädgårdsstadens förskola hittar ni via denna länk:

Trädgårdsstadens förskola

Systematiskt kvalitetsarbete

Byleskolan arbetar löpande för att utveckla alla olika verksamheter och de gemensamma rutinerna. Skolan strävar efter att tillvarata metoder och idéer med beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund, metoder som är de bästa för det enskilda barnet och verksamheten i stort.

Alla medarbetare, elever och vårdnadshavare på skolan är berörda i det systematiska kvalitetsarbetet. Resultaten från enkäter, undersökningar, samtal, sammanställningar, prov och tester som genomförs under läsåret redovisas och analyseras på olika nivåer och arenor. Till exempel på personalmöten i relevanta konstellationer och ledningsgrupp för att användas i nästkommande års planering för skolan. På detta vis finns en bred delaktighet i kvalitetsarbetet. Alla bidrar på olika sätt till rektorns arbete med att prioritera och fatta väl underbyggda beslut.

Förra årets kvalitetsredovisning med identifierarade behov av olika förbättringar och åtgärder, utgör grunden för läsårets arbetsplan. Utifrån arbetsplanen har sedan varje enskild medarbetare i uppgift att tillsammans med närmsta chef sätta upp personliga mål för läsåret.

Tillgängligt lärande

På Byleskolan ska alla elever få möjlighet att nå sin fulla potential. Elevernas behov skiljer sig åt, och det som är nödvändiga förbättringar för några blir ofta förbättringar för alla.

För att utveckla tillgängligheten ligger fokus för arbetet på den fysiska, sociala-och pedagogiska miljön i skolan. Det kan handla om allt ifrån hur det ser ut i klassrummet och nya digitala verktyg till olika metoder och sätt att involvera eleverna i planering och bedömning.

Undervisning och lärmiljö behöver hela tiden utvecklas och anpassas, där alla medarbetare ständigt måste utveckla sin kompetens samt odla sitt normkritiska förhållningssätt för att vara öppna för förändring och nya metoder.

Pedagogisk it och egna digitala verktyg

Som ett led i arbetet med att göra det möjligt för alla elever nå sin fulla potential erbjuder Byleskolan också god tillgång till digitala verktyg samt modernt utrustade lärmiljöer. I förskoleklassen till åk 2 har alla elever en varsin iPad. I årskurs 3-6 disponerar eleverna istället en egen Chromebook.

Byleskolans medarbetare utvecklar tillsammans det pedagogiska användandet av IKT i undervisningen. Det finns god tillgång till digitala läromedel och kompensatoriska hjälpmedel erbjuds alla elever.

Trygghetsarbete

Att känna sig trygg och trivas i skolan är en viktig grundförutsättning för att varje elev ska utvecklas kunskapsmässigt och socialt. Byleskolans trygghetsarbete är en integrerad del av vardagen där alla elever aktivt involveras genom värdegrundsövningar och diskussioner.

Utifrån konstaterade behov görs varje år nya prioriteringar som beskrivs i skolans trygghetsplan. Planen förtydligar det främjande, förebyggande och åtgärdande arbete för att minimera förekomsten av diskriminering och kränkande behandling.

På skolan har vi ett trygghetsteam som arbetar tätt tillsammans med elevhälsan med det sociala klimatet på skolan.

"Våga vara vänlig"

Skolan utvecklar alla barns förmågor i ett långt perspektiv. Eleverna ska inte bara lära för stunden utan för livet. Den sociala kompetensen utvecklas genom mänskliga möten och möjligheter till inflytande. Respekten för varandras och skolans värden kommuniceras genom skolans regler samt likabehandlingsplanen och skolan visar det genom sättet att vara mot varandra.

Skolans motto: Våga-Vara-Vänlig genomsyrar hela verksamheten och är ett pågående arbete i alla årskurser och i fritidsverksamheten.

Varje termin har vi en vecka där vi arbetar än mer aktivt med värdegrundsarbetet på skolan.

Läsårstider, terminer och lovdagar

På Byleskolan har det vuxit fram många traditioner. Crazy Day, nobel-festligheter, 100-dagar i skolan, adventsmingel, lucia, skolgårdsfest, fritidshemmets dag, vårmingel, rastkalas med flera.

På klämdagar när det står lovdag är fritidshemmen fortfarande öppna för de som har behov av omsorg.

Höstterminen 2024

  • Terminens första dag: 15 augusti
  • Höstlov: 28 oktober -1 november
  • Höstterminens sista dag: 19 december

Vårterminen 2025

  • Planeringsdag, skola/fritids har stängt, endast jourfritids finns för elever i behov av omsorg 7 januari
  • Studiedag, eleverna lediga, fritids öppet  8 januari
  • Sportlov: 24 februari-28 februari
  • Påsklov: 14 april-21 april
  • Studiedag, eleverna lediga, fritids öppet 22 april
  • Lovdag: 1 maj
  • Lovdag (klämdag): 2 maj
  • Lovdag, Kristi himmelsfärd: 29 maj
  • Lovdag (klämdag): 30 maj
  • Lovdag, Sveriges nationaldag: 6 juni
  • Terminens sista dag: 11 juni

Höstterminen 2025

  • Terminens första dag: 18 augusti
  • Höstlov: 27 oktober – 31 oktober
  • Terminens sista dag: 19 december   
  • Datum för studiedagar under höst- och vårtermin varierar från skola till skola. Ta kontakt med din skola för mer information.

Vårterminen 2026

  • Terminens första dag: 8 januari
  • Sportlov: 23 februari – 27 februari
  • Påsklov: 3 april – 10 april
  • Lovdag: 1 maj
  • Lovdag, Kristi himmelsfärd: 14 maj
  • Lovadg (klämdag): 15 maj
  • Terminens sista dag: 10 juni
  • Datum för studiedagar under höst- och vårtermin varierar från skola till skola. Ta kontakt med din skola för mer information.

Organisation

Skolan leds av rektor tillsammans med en ledningsgrupp bestående av rektor, biträdande rektorer samt elevhälsoteamet där speciallärare, skolsköterska, skolpsykolog och skolkurator ingår.

Rektor ansvarar för att en trygg verksamhet byggs upp med en stabil organisation bestående av skickliga och engagerade pedagoger som ges förutsättningar att på bästa sätt utföra sitt viktiga arbete. Rektor ansvarar även för att eleverna får ett reellt inflytande och delaktighet i sin skoldag. Genom ett tätt samarbete med vårdnadshavarna skapar vi tillsammans en skola att vara stolt över.

Arbeta på skolan

Täby är en av Sveriges mest attraktiva kommuner med närhet till både arbetsplatser, grönområden och skärgård. Täby ligger strategiskt placerat strax norr om Stockholm och det bor cirka 75 000 personer här. I Täby byggs många bostäder, fler företag etableras och kommunen satsar på förbättrad service med stor valfrihet. Täby – kommunen med frihet och trygghet mot en hållbar framtid.

Som pedagog på Byleskolan jobbar du i team med andra pedagoger för att utveckla varje barns förmåga. Skolan satsar mycket på fortbildning för att uppdatera kompetensen och driva en verksamhet med hög kvalitet.
Skolan satsar mycket på att huvuddelen av pedagogernas arbetstid är tillsammans med elever på lektionstid, men även under andra former som elevråd, matråd och miljöråd. Råden är viktiga för att få elevernas delaktighet och inflytande.

Förutom välutbildade, kunniga lärare, fritidspedagoger och skolgårdslärare har skolan andra viktiga funktioner så som speciallärare, specialpedagog, skolsköterska, skolpsykolog, och kurator som tillsammans med rektor arbetar kring elevernas hela skolsituation.

Skolans lokaler

På Byleskolan finns fräscha klassrum och ändamålsenliga lokaler med fina slöjdsalar, bildsal, musiksal och en bra idrottshall samt aktivitetshall. I skolans mitt finns Studiehallen - vår samlingslokal som fungerar som skolans hjärta och där allt från Bylefestival till Fredagskul sker parallellt med teateruppsättningar och dans- och sångsamlingar. Skolan består av huvudbyggnaden samt annexet.

På Täby kommuns webbplats kan du hitta lediga jobb:

Lediga jobb

Välj skola

Kontakta Byleskolan

Anmäl frånvaro via SchoolSoft före klockan 08.00. Logga in med mobilt BankID.

Adress

Bylegårdsvägen 20
187 73 Täby

Fritids Smultronet: 08-555 588 24

Fritids Trollsländan: 08-555 588 21

Fritids Igelkotten: 08-555 588 23

Fritids Ankan: 08-555 588 22

Fritids Arken: 08-555 588 26

Rektor, Caroline Alsö

Biträdande rektor, Emma Hedström

Skolintendent, Karina Tellfelt: 08-555 588 08

Skolsköterska, Maria Ekström: 08-555 597 60

Vaktmästare, Jacek Rakowski: 08-555 588 02

Samordnare, Caroline Granath: 08-555 588 25

Expedition: 08-555 588 01

Hitta till Byleskolan
Namn
Byleskolan