Att ha en plats att gå till där du är efterfrågad. Att få känna att det arbete du gör är meningsfullt. Att kunna bidra utifrån din kompetens. Så vill vi ha det hos oss på utförarenheten inom avdelning funktionsnedsättning.
Här gör du skillnad
Vissa tänker att omsorgsyrken är tunga och visst kan det vara så. Att möta människor med funktionsnedsättning eller psykisk ohälsa är en konst. Det är samtidigt det som gör jobbet så viktigt. Hos oss gör du verkligen skillnad och skapar meningsfullhet.
Arbetsglädje och delaktighet
Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare. Arbetsglädje och delaktighet är centrala och medarbetarnas åsikter är viktiga. Vi vill att alla ska kunna och vilja påverka och utveckla verksamheten.
Balans och omväxling
Balans, återhämtning och friskvård är angeläget för att vi ska må bra och trivas på jobbet. Att arbeta med människorna i våra verksamheter innebär stor omväxling och allt möjligt kan hända. Medarbetarna har bred kompetens och tillsammans arbetar vi för dem vi är till för. Ofta märker vi att det skapas en varm kultur i de grupper som arbetar med utmanande arbetsuppgifter.
Lediga jobb
Vi behöver engagerade stödassistenter, boendestödjare och stödpedagoger! Både som tillsvidareanställda och vikarier.
Yrkesroller inom funktionsnedsättning egen regi
Stödassistent
Som stödassistent ger du individuellt anpassat stöd till personer med funktionsnedsättning som bor på gruppbostad eller servicebostad. Du hjälper till i vardagen med personernas psykiska, fysiska och sociala behov. Arbetet innebär även samverkan med bland andra anhöriga, gode män och hälso- och sjukvårdspersonal. Stödassistenter har en gymnasieexamen inom programmen barn och fritid eller vård och omsorg.
Boendestödjare
Som boendestödjare ger du ett kvalificerat, professionellt stöd som kan omfatta olika former av pedagogisk handledning i hemmet, i närmiljön och i det dagliga livet. Personer med funktionsnedsättning som bor i eget boende ska få stöd att klara vardagliga göromål och svårigheter. Målet är att ditt arbete ska ge hjälp till självhjälp. Boendestödjare har en gymnasieexamen inom programmen barn och fritid eller vård och omsorg.
Stödpedagog
Som stödpedagog hos oss arbetar du en del av din tjänst med individuellt anpassat stöd i vardagen för personer med funktionsnedsättning på samma sätt som stödassistenter. En del av din tid arbetar du med metodutveckling, lärande, stöd och handledning. Stödpedagoger har en eftergymnasial specialisering inom funktionsnedsättningsområdet.
Möt våra medarbetare
Albin arbetar som boendestödjare på en servicebostad.
Emma arbetar som stödassistent på en servicebostad.
Om verksamheten
Täby kommun är en välfungerande kommun med stabil ekonomi. Vi har flera boenden och dagliga verksamheter för personer med intellektuella, fysiska eller psykiatriska funktionsnedsättningar. Vid gruppbostäderna ges stöd dygnet runt. Vid servicebostäder har personer visst behov av stöd men klarar sig också en hel del själv. Daglig verksamhet finns för personer som inte har arbete på öppna marknaden och stödet anpassas utifrån individens behov. Vi behöver också boendestödjare som arbetar hemma hos personer som behöver motivering och stimulans i det dagliga livet.
Filmer från verksamheterna
Titta gärna på några filmer från verksamheterna som finns på Youtube.
Redaktionen, en daglig verksamhet
Pyramiden, en daglig verksamhet
Personer med funktionsnedsättning deltar i studiecirkel om EU-valet
Praktik för elever på vård- och omsorgsprogrammet på Lövbrunna gruppbostad
Information om brukarundersökning till brukare
Nya arbetssätt för brukarundersökning för personer med funktionsnedsättning
Så här är det att besöka biståndshandläggare på avdelning funktionsnedsättning
Café Sländan, daglig verksamhet
Arninge hunddagis, daglig verksamhet
Clownmedicin besöker gruppbostad digitalt
Valcafé för personer med funktionsnedsättning - inför valet 2022
Förmåner i Täby
Du kan läsa om alla förmåner som till exempel tjänstepension, företagshälsovård, personalstöd, friskvårdsbidrag på nedanstående länk.
Frågor
Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Jessica Hendriksen (LSS) eller Martina Söderberg (socialpsykiatri)