Sommarlovsaktiviteter på Täby torg

18 juni 2024, kl. 11:16 - Fritid & kultur

Personer pysslar vid ett bord
Just nu kan sommarlovslediga barn och unga hitta flera lekfulla aktiviteter på torget vid Täby centrum. Välkommen att skapa, spela och röra dig under roliga former, helt gratis!

Arrangemanget, som kallas Summercrew, bemannas av sommarjobbande ungdomar och fritidsledare vardagar mellan klockan 11.30–17.30. Aktiviteter finns på plats fram till den 5 juli samt mellan 29 juli–9 augusti.

Skapandetält

Du som gillar att pyssla kan hitta olika saker att skapa med, till exempel pins, nyckelringar och mobilhållare.

Speltält

I speltälten finns bland annat jättejenga, 4-i-rad och jätteschack samt ett bordsfotbollsspel. Och varje dag byggs en hinderbana upp på konstgräsplanen.

Chill-tält

För dig som vill ta det lite lugnt finns mysiga platser att hänga på. Vissa dagar dyker till exempel pop-up-biblioteket upp om du vill bläddra i en tidning eller låna någon bok.

Klättertorn och bungyrun

Du som är sugen på att klättra har möjlighet till det den 26 juni då ett klättertorn finns på plats mellan klockan 13.00–17.00.

Den 31 juli mellan 13.00–17.00 kan du också testa bungyrun vilket är ett slags horisontellt bungyjump där du springer så långt du kan tills linan som är fäst vid kroppen drar dig tillbaka.