Förtidsrösta i EU-valet 2024

23 maj 2024, kl. 11:22 - Kommun & politik

Nu kan du som är röstberättigad rösta i valet till Europaparlamentet. Täby kommun håller nio stycken lokaler öppna för dig som vill förtidsrösta. Du bestämmer själv när och var du vill rösta.

Alla som är röstberättigade i Sverige kan förtidsrösta i en av de lokaler som finns för förtidsröstning i landet, oavsett var man är folkbokförd. Se till att ha med dig ditt röstkort och giltig ID-handling.

Var och när du kan förtidsösta i Täby.

Rösta på valdagen den 9 juni

På valdagen röstar du i den vallokal som du tillhör, enligt vad som står på ditt röstkort. Om du inte är folkbokförd i Täby har du även möjlighet att förtidsrösta i kommunhuset denna dag. Röstningen pågår fram till klockan 21.00.

Du behöver ha med dig giltig ID-handling.

Röstmottagare finns tillgängliga om du behöver hjälp

På Täbys olika röstningsställen kan du alltid få hjälp av röstmottagare som tjänstgör där. De har tystnadsplikt och får inte berätta för någon hur, eller på vem, du har röstat.

Om du inte själv kan ta dig till en lokal för att rösta, till exempel på grund av ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning finns flera sätt att få hjälp. Det går att rösta med hjälp av bud eller få hjälp av en så kallad ambulerande röstmottagare från Täby kommun. Det som krävs är att du behöver vara folkbokförd och befinna dig i Täby kommun.

Mer information om hur du röstar i Täby kommun

Vill du veta mer om vilken hjälp du kan få och hur det går till att rösta i Täby, vänligen ring valkansliet på telefonnummer 08-555 590 25. Valkansliet har telefontid på vardagar mellan klockan 09.00–15.00.

Om att rösta i Täby kommun.

Valmyndighetens information om allmänna valen 2022.