Fullspäckad kulturafton under Täby kulturnatt

16 oktober 2024, kl. 12:47 - Fritid & kultur

Grafisk bild Täby kulturnatt.
Lördag den 19 oktober kommer Täby kulturhus och Tibble teater sjuda av kultur på flera sätt. Fängslande poesi, kuslig opera och livemusik i olika genrer är några exempel ur programmet som har temat magi.

När Täby kulturnatt startar klockan 18.00 är vuxna och unga besökare från 13 år välkomna. Alla föreställningar och aktiviteter är kostnadsfria under hela kvällen.

Livemusik på kulturscenen och mötesplatsen Esplanad

Den som gillar musik har mycket att välja bland. Alltifrån modern vispop med Systrarna Stopp och Caspers, till mörkare metaltoner från Livmødr. Julia Alfrida, som känns igen från Melodifestivalen, sjunger låtar från sitt debutalbum. Och så bjuder Lizette Lizette på en fängslande liveshow.

Poesi med Malte Persson och Nioosha Shams

På huvudbiblioteket kan besökare fynda bland utgallrade böcker. Under kvällen finns också möjlighet att lyssna på poesi när författarna Nioosha Shams och Malte Persson läser ur sina diktsamlingar som kom ut tidigare i år.

Performanceverk av konstnären Cecilia Germain

I samarbete med Dramaten-skådespelaren Joel Valois har Cecilia Germain skapat ett performance som kan ses fram till 21.30. Besökare kan komma och gå när de vill för att uppleva verket som är anpassat för kulturhusets lilla scen.

Operan Hoffmans äventyr på Tibble teater

Passa på att se Jacques Offenbachs operaföreställning Hoffmans äventyr. En inspelning från operahuset Metropolitan i New York.

Spökvandring och skapande

De som har fyllt 15 år och vågar gå ner i kulturhusets mörka gångar bör anmäla sig till en av spökvandringarna. Och de som hellre vill göra något kreativt är välkomna till skaparverkstaden där man bland annat kan göra egna tygkassar.

Program för Täby kulturnatt med information om tider och platser.