Nyheter
- Filtrerat på:
- Inget filter valt
-
Socialtjänstministern besöker Täby
Ungdomsbrottsjouren och samverkansstrukturen för tryggare barn och unga stod på agendan när Camilla Waltersson Grönvall, socialtjänstminister, besökte Täby kommun.
-
Försök till bedrägerier mot äldre i Täby – var uppmärksam!
Under den senaste tiden har det inträffat försök till bedrägerier riktade mot äldre Täbybor som har hemtjänst.
-
Julens viktigaste telefonnummer
Julen är en tid för gemenskap och glädje för många, men för andra kan det vara en av årets svåraste perioder. Därför har vi samlat viktiga telefonnummer och kontaktvägar om du eller någon i din närhet behöver hjälp och stöd.
-
Brottsofferjouren – stöd för dig som utsatts för brott
Har du blivit utsatt för brott? Då kan du få stöd och hjälp från Brottsofferjouren. Det berättade representanter från Brottsofferjouren under ett besök på Seniorcenters Torsdagstimme i november.
-
Jag är väl inte våldsutsatt, eller?
Hot, tvångssex, nedlåtande ord, utpressning, skadegörelse hemma, hedersrelaterat våld, aggressivt beteende, isolering och kontroll. Det är våld och det kan förekomma i relationer mellan 16-åringar i skolan eller hos det pensionerade paret i grannhuset. Oavsett typ av våld och ålder är det aldrig ok. Och det finns hjälp att få.
-
Alla årskurs 9 i Täby bjuds in till ungdomsmottagningen
Sedan många år får alla elever i årskurs nio i kommunen erbjudande att besöka ungdomsmottagningen. Syftet är att de ska känna till ungdomsmottagningen och veta vad de kan få hjälp med. Varje år brukar runt 50 klasser nappa på erbjudandet.
-
Täby övade på att hantera dricksvattenkris
Täby kommun har deltagit i en delregional samverkansövning med fokus på nödvattenförsörjning. Övningen genomfördes tillsammans med kommuner, Länsstyrelsen och andra berörda aktörer för att stärka beredskapen vid eventuella störningar i dricksvattenförsörjningen.
-
Fler Täby-bor nöjda med sitt äldreboende
I årets brukarundersökning om äldreomsorgen i Täby ges ett bättre helhetsomdöme om äldreboenden än förra året. Även andelen positiva svar när det kommer till personalens bemötande har ökat.
-
Brottsutsatta unga kan få hjälp
Stödcentrum för unga brottsutsatta ger stöd och hjälp till unga 10 till 20 år som blivit utsatta för ett brott av något slag.
-
Seniordagen lockade många
För första gången genomfördes Seniordagen i Täby Centrum. Många seniorer minglade med utställare, åt Täby-tårta och lyssnade på föreläsningar.
-
Biblioteksgångens dagverksamhet är invigd
Snittar, sång, bubbel och bandklippning. Biblioteksgångens dagverksamhet är nu ordentligt invigd.
-
Vill ditt företag, organisation eller förening vara med på Täbys Seniordag?
Den 1 oktober 2024 arrangeras Seniordagen. Vill ditt företag, organisation eller förening vara med som utställare? Välkommen att lämna intresseanmälan senast den 13 september 2024.
-
Kommunmedarbetare prisas av Ing-Marie Wieselgrens stiftelse
Malin Hagström, utvecklingsledare inom verksamhetsområde utbildning, har, som en av fem i hela Sverige, utsetts till årets eldsjäl 2024 av Ing-Marie Wieselgrens stiftelse.
-
Sommarfest för Täbybor med funktionsnedsättning
Traditionsenligt firades sommaren på Gribbylunds gård för Täbybor med funktionsnedsättning som bor på kommunens grupp- och servicebostäder.
-
Utbildning om EU-valet för Täbybor med funktionsnedsättning
Kunskap om de olika EU-instanserna, vilka frågor som drivis i EU och hur man röstar har varit några av de områden som Täbybor med funktionsnedsättning har diskuterat på en studiecirkel under våren.
-
Fyra fokusområden för ett tryggt Täby
Bibehålla trygghet i offentlig miljö, verka mot bedrägerier och välfärdsbrott, förebygga gängkriminalitet och fånga upp unga i riskzonen samt en stärkt samverkan. Det är fokusområdena i Täby kommuns plan för brottsförebyggande åtgärder.
-
Praktik viktigt för framtidens vård- och omsorgsstjärnor
Eleverna på vård- och omsorgsprogrammet på Åva gymnasium gör sina praktikperioder i kommunens äldreboenden och grupp- och servicebostäder för personer med funktionsnedsättning.
-
Meningsfull praktik för personer med funktionsnedsättning
Deltagarna i den dagliga verksamheten Pyramiden är ute på praktik i arbetslivet. Syftet är att skapa möjlighet till meningsfull vardag och delaktighet i samhället. Har du en verksamhet som vill ta emot praktikanter? Hör av dig!
-
Ungdomsbrottsjouren fångar upp unga med riskbeteende
Socialtjänsten i Täby har utvecklat ett arbetssätt med Polisen Södra Roslagen för att bättre fånga upp unga med riskbeteende i ett tidigt skede. Arbetet innebär ett nära, kontinuerligt samarbete både generellt och kring specifika individer i kommunen.
-
Samverkan för tryggare barn och unga i Täby
Nu sjösätts ett utvecklat arbetssätt för att öka trygghet och förebygga våld, droger och kriminalitet bland unga i Täby. Genom systematik, tidig upptäckt, samverkan och stöd ska det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet med unga stärkas.
-
Många jobbar för trygg valborg
För många är valborg ett härligt tillfälle att fira våren och ljuset. För att det ska bli ett tryggt firande är det flera aktörer som är ute under kvällen.
-
Orolig för din tonåring inför valborg, fester eller fredagskvällar?
Ibland kan man som förälder känna oro för sin tonåring. Ljusa vår- och sommarkvällar ger möjlighet till härligt umgänge med kompisar men det kan också innebära en fest som spårar ur, för mycket alkohol och händelser tonåringen ångrar efteråt. Här är några tips från fältarna till dig som tonårsförälder.
-
Hjälp till dem som köper och säljer sex
Rent statistiskt har var tionde svensk man någon gång köpt sex. Det enligt en uträkning av Operation Kvinnofrid. Att köpa sex är olagligt i Sverige. Vare sig du är en person som befinner dig i, eller utnyttjas i, prostitution, köper sex eller känner någon som köper sex, finns det hjälp att få.
-
Medborgardialog socialnämnden
Välkommen till medborgardialog med socialnämnden på onsdag den 24 april klockan 17.30 – 18.30 i Täby kommunhus.
-
Täby, Danderyd, Lidingö och Vaxholm startar gemensam familjerätt
Täby, Danderyd, Lidingö och Vaxholm har beslutat att inleda ett samarbete kring gemensam familjerätt. Syftet med samverkan mellan kommunerna är att skapa en stabil och robust familjerätt som kan leverera med hög kvalitet och kontinuitet. Verksamhetsstart blir maj 2024.
-
Svartsjuka är inte romantiskt – ökad kunskap för niondeklassare
Att synliggöra och öka kunskapen om våld i ungas parrelationer är temat när fältarna och Stödcentrum för unga brottsutsatta möter elever i årskurs nio.
-
Äldreminister Anna Tenje besökte Johannas trädgård
I fredags besökte äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) äldreboendet Johannas trädgård där hon bland annat fick en rundvandring med glada möten med de boende. Med på besöket var också bland andra kommunstyrelsens ordförande Erik Andersson (M) och ordföranden i äldrenämnden Thomas Nilsonne (M).
-
Brottsutsatta ungdomar får stöd
”Jag var på fest hos en kompis. En av killarna började snacka med mig och han var väl trevlig. Men sen började han ta på mig…” Sexuellt ofredande är ett av de vanligaste brotten bland ungdomar. Andra vanliga brott är bland annat misshandel, våldtäkt, rån, och olaga hot. På Stödcentrum för unga brottsutsatta får ungdomar stöd när de utsatts för, eller bevittnat brott.
-
Hjälp barnen och dig själv tryggt genom skilsmässan
Med det digitala verktyget Samarbete efter skilsmässa, SES, kan du som Täbybo få gratis hjälp med de förändringar och utmaningar som en skilsmässa eller separation innebär.
-
Volontärer bär upp Seniorcenter
Över 55 volontärer hjälper på olika sätt till med verksamheten på Seniorcenter. Det handlar om allt från att leda aktiviteter till att ta hand om fikat.
-
Nu kan gode män och förvaltare lämna redovisning via ny e-tjänst
Nu kan du som är god man, förvaltare eller förmyndare lämna in din redovisning digitalt via e-tjänsten e-Wärna Go. Registrering av uppgifter kan lämnas enkelt och smidigt och all information samlas på ett och samma ställe.
-
Så motverkas fusk i äldreomsorgen
Att följa upp kvaliteten inom hemtjänst och äldreboende är betydelsefullt för att säkerställa att Täbyborna får den omsorg de ska ha. Genom systematisk kontroll vid nyansökningar och uppföljning av utförarna med fokus på samverkan och dialog är målet att kvaliteten ska öka och oegentligheter hållas borta.