Ansvarsfull alkoholservering
Restaurangpersonal ska känna till hur man säkert och ansvarsfullt serverar alkohol. SRMH erbjuder därför utbildning i ansvarsfull alkoholservering. Utbildningen riktar sig till restaurangägare, serveringspersonal och entrévärdar och syftar till att öka kunskapen om hur man skapar en trygg och säker krogmiljö.
Ansvarsfull alkoholservering syftar till att skapa en trygg och ansvarsfull miljö för både kunder och personal. Grundtanken är att alkoholserverering ska ske på ett sätt som främjar en säker och hälsosam alkoholkonsumtion. För att skapa förutsättningar för en ansvarsfull alkoholservering ordnar SRMH kurser för restaurangägare och restaurangpersonal.
Utbildningen syftar till att göra serveringspersonal är medvetna om att överkonsumtion kan leda till skador och problem, och hur man kan agera för att förebygga sådana situationer. Deltagarna får bland annat insikt i tecken på överservering, hur man kan begränsa alkoholkonsumtionen för krogbesökare som visar tecken på berusning, och kunskap om de lagar och regler som styr alkoholservering.
Läs mer om metoden ansvarsfull alkoholservering på Folkhälsomyndigheten.