Flera barn som springer mot kameran ute på en skolgård.
  1. Välkommen till informationsträff

    Tisdag den 14 januari bjuder vi in till informationsträff där ni får träffa skolans personal och möjlighet att ställa era frågor.

Se fler nyheter

Om Ellagårdsskolan

Ellagårdsskolan är en skola belägen i södra Täby. Här går cirka 360 elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Skolans läge nära kultur- och fritidsaktiviteter berikar elevernas upplevelser och stärker skolans gemenskap.

Vi erbjuder klassrum, skolbibliotek och en variationsrik skolgård som främjar både lärande och rörelse. Med kombinationen av traditionella läroböcker och digitala verktyg strävar vi efter att skapa en strukturerad och engagerande undervisningsmiljö för alla elever.

Vår vision är att vara en skola där elever trivs och mår bra och utvecklas i sin egen takt. Våra engagerade lärare arbetar systematiskt för att stärka elevernas kunskaper och genom ett vetenskapligt arbetssätt och beprövade metoder ger vi eleverna en stabil grund.

Genom samarbetet med Ytterbyskolan och Näsbydalskolan skapar vi en utbildningsväg från förskoleklass till årskurs 9. Näsbydalskolan fungerar som vårt högstadium och är Täby kommuns naturvetenskapliga skola med särskilt fokus på naturvetenskap, matematik och teknik. Med en gemensam rektor och tre biträdande rektorer får både elever och personal stöd i sin utveckling.

Systematiskt kvalitetsarbete

På Ellagårdsskolan arbetar vi för att vara en trygg och utvecklande skola för varje elev. Vårt kvalitetsarbete bygger på vetenskap och erfarenhet och vi arbetar ständigt för att förbättra verksamheten för att möta både elevers och vårdnadshavares behov.

Vår kvalitetsmodell innehåller fyra områden:

  • Funktionell kvalitet: Vi stödjer alla elever att nå både kunskaps- och värdegrundsmål genom att analysera deras resultat och prov.
  • Instrumentell kvalitet: Vi följer läroplan och skollag för att ge eleverna inflytande, likvärdig bedömning och rätt stöd.
  • Upplevd kvalitet: Vi värderar elevernas upplevelser genom enkäter och dialoger för att skapa en trygg skolmiljö.
  • Ändamålsenlig kvalitet: Vi följer upp hur det går för eleverna efter skoltiden för att ständigt förbättra vår verksamhet.

Genom vårt kvalitetsarbete vill vi skapa en skola där elever trivs, utvecklas och får de bästa förutsättningarna för framtiden.

Tillgängligt lärande

Vi arbetar aktivt för en inkluderande och inspirerande skolmiljö där alla elever får stöd att utvecklas.

Våra klassrum är anpassade för att främja samarbete och deltagande, med moderna läromedel och digitala verktyg. Vi erbjuder också läxhjälp och samverkar med elevhälsan för att möta elevers behov.

Den sociala miljön i klassrummet är avgörande för tillgängligt lärande och vi uppmuntrar därför till social interaktion mellan elever genom grupparbeten och aktiviteter som främjar delaktighet. Lärarna arbetar aktivt för att inkludera alla elever och ge dem möjlighet att bidra på sitt sätt, vilket skapar en öppen och stödjande lärandemiljö där varje elev känner sig sedd och hörd.

Trygghetsarbete

På Ellagårdsskolan vill vi att alla ska känna sig trygga och delaktiga. Vårt fritidshem och våra traditioner, som temadagar och utflykter, skapar gemenskap och glädje.

Vår trygghetsgrupp, bestående av representanter från både lärare, resurspersonal och fritids, ser till att alla elever får det stöd de behöver och att vi snabbt kan agera om det skulle behövas.

Läsårstider, lov och ledigheter

På Ellagårdsskolan har det vuxit fram många traditioner. Dans och musik är viktiga inslag i flera av årligen återkommande arrangemang där det ofta också bjuds på en och annan överraskning:

Skolstart, jul- och sommaravslutningen, tomterocken, lucia, talangjakten, öppen scen, tokiga dagen, ellajoggen, fritidshemmets dag, olika musikaler, hjärtliga veckan, FN-samlingen, hemliga dagen och dansveckorna är några exempel.

Studiedagar

Varje år har vi 1-3 studiedagar då skolverksamheten håller stängt. Fritidsverksamheten påverkas inte av detta. Mer information om våra studiedagar får du som vårdnadshavare via SchoolSoft.

På klämdagar när det står lovdag är KTT/fritidshemmen fortfarande öppna för dem som har behov av plats.

Höstterminen 2024

  • Terminens första dag: 15 augusti
  • Höstlov: 28 oktober –1 november 
  • Höstterminens sista dag: 19 december
  • Datum för studiedagar under höst- och vårtermin varierar från skola till skola. Ta kontakt med din skola för mer information.

Vårterminen 2025

  • Terminens första dag: 8 januari 
  • Sportlov: 24 februari–28 februari
  • Påsklov: 14 april–21 april
  • Lovdag: 1 maj
  • Lovdag (klämdag): 2 maj
  • Lovdag, Kristi himmelsfärd: 29 maj
  • Lovdag (klämdag): 30 maj
  • Lovdag, Sveriges nationaldag: 6 juni
  • Vårterminens sista dag: 11 juni
  • Datum för studiedagar under höst- och vårtermin varierar från skola till skola. Ta kontakt med din skola för mer information.

Höstterminen 2025

  • Terminens första dag: 18 augusti
  • Höstlov: 27 oktober – 31 oktober
  • Terminens sista dag: 19 december   
  • Datum för studiedagar under höst- och vårtermin varierar från skola till skola. Ta kontakt med din skola för mer information.

Vårterminen 2026

  • Terminens första dag: 8 januari
  • Sportlov: 23 februari – 27 februari
  • Påsklov: 3 april – 10 april
  • Lovdag: 1 maj
  • Lovdag, Kristi himmelsfärd: 14 maj
  • Lovadg (klämdag): 15 maj
  • Terminens sista dag: 10 juni
  • Datum för studiedagar under höst- och vårtermin varierar från skola till skola. Ta kontakt med din skola för mer information.

Organisation

På Ellagårdsskolan arbetar vi för en trygg och stödjande miljö där varje elev kan trivas och utvecklas. Som en mindre skola har vi en stark gemenskap där alla känner varandra, vilket främjar trygghet och delaktighet. Genom vårt samarbete inom rektorsområdet får vi tillgång till fler resurser och kan erbjuda en bredare skolupplevelse.

Samarbete är en central del av Ellagårdsskolan organisation. Vår personal arbetar tätt tillsammans för att skapa en sammanhållen undervisningsmiljö där lärarnas erfarenheter och kompetenser samverkar till elevernas bästa. Det innebär att både lärarlag och fritidshemmet arbetar nära varandra för att säkerställa att eleverna får en varierad och engagerande inlärningsupplevelse, som sträcker sig både inom och utanför klassrummet. Vi arbetar nära vårdnadshavare för att skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas lärande och trivsel.

Följ vår vardag och våra äventyr på Instagram, Ellagårdsskolan (@ellagardsskolan).

Arbeta på skolan

Att arbeta på Ellagårdsskolan innebär att vara del av en engagerad skola som sätter elevens utveckling, trygghet och trivsel i centrum. Tillsammans skapar vi en inkluderande miljö där både elever och personal kan växa. Vi värdesätter samarbete och erfarenhetsutbyte som grund för en öppen och stödjande arbetskultur.

Som medarbetare hos oss bidrar du till elevernas välmående och trygghet genom strukturerat elevhälsoarbete och nära samverkan med vårdnadshavare. Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling och uppmuntrar dig att vara nyfiken och kreativ i arbetet. Att arbeta på Ellagårdsskolan är att investera i elevernas framtid och ge dem en trygg start i livet.

Välj skola

Kontakta Ellagårdsskolan

Anmäl frånvaro via SchoolSoft före klockan 08.00. Logga in med mobilt BankID.

Adress

Ellagårdsvägen 21
187 31 Täby

Rektor Susanne Heljestrand 08-555 585 05

Bitr. rektor Patricia Sagner 08-555 588 42

Skolpsykolog Lisa Lindblad 08-555 572 52

Skolkurator Leyla Lindström 08-555 592 14

Skolsköterska Lisa Nöjdh Mattsson 08-555 590 70

 

Fritidsavdelningar

Åk F 08-555 588 30

Åk 1 08-555 588 34

Åk 2 08-555 588 35

Åk 3 08-555 588 46

Åk 4-6 08-555 588 31

Öppning/Stänging fritids 08-555 588 30

Expedition:

Hitta till Ellagårdsskolan
Namn
Ellagårdsskolan