-
-
Lediga platser i årskurs 7
Hägerneholmsskolan har lediga platser i årskurs 7 för läsåret.
-
Välkomna på informationsmöte till blivande förskoleklass
Onsdagen den 8 januari 2025, klockan 18.00, bjuder vi in till informationsmöte för blivande förskoleklass. Under mötet får ni information av vår personal som arbetar i förskoleklass samt ges möjlighet att få svar på era frågor.
Om Hägerneholmsskolan
Hägerneholmsskolans rektorsområde består av Hägerneholmsskolan, Hägerneholms förskola, Byleskolan och Trädgårdsstadens förskola. Skolorna och förskolorna leds av en gemensam rektor samt fyra biträdande rektorer. Hägerneholmsskolans vision är en skola där starka, positiva relationer är grunden för allas lärande och utveckling, och där varje individ känner sig sedd, hörd och värdefull. Det är en plats för lärande, kunskap och trygghet.
Hägerneholmsskolan är en nybyggd skola som öppnade höstterminen 2019, lokalerna är byggda för att skapa tillgängliga lärmiljöer med många gemensamma och öppna ytor. Skolbyggnaden är miljöcertifierad, vilket innebär höga krav vad gäller material, energi och inomhusmiljö. Hägnerholmsskolan har elever från årskurs F-9 och erbjuder tyska och spanska som språkval inom ramen för moderna språk. Mer information om tillhörande förskola, Hägerneholms förskola, finns här.
Skolan är omgiven av en inbjudande skolgård med olika aktivitetsområden, konstgräsplan, idrottshall och grönområden.
Systematiskt kvalitetsarbete
På förskolan och skolan arbetar personalen löpande för att utveckla alla olika verksamheter och de gemensamma rutinerna. Hägerneholmsskolan strävar efter att tillvarata de metoder och idéer som i enlighet med beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund är de bästa för det enskilda barnet och verksamheten i stort.
Det systematiska kvalitetsarbetet
All personal, alla elever och vårdnadshavare i skolan är berörda i det systematiska kvalitetsarbetet. Resultaten från bland annat olika enkäter, undersökningar, samtal, sammanställningar, prov och tester som genomförs under läsåret redovisas och analyseras på olika nivåer och arenor (bland annat personalmöten, elevråd och skolsamråd) för att användas i nästkommande års planering för skolan. På detta vis finns en bred delaktighet i det systematiska kvalitetsarbetet där alla på olika sätt bidrar till rektors arbete med att prioritera och fatta väl underbyggda beslut.
Tillgängligt lärande
På Hägerneholmsskolan ska alla elever få möjlighet att nå sin fulla potential. Elevernas behov skiljer sig åt och det som är nödvändiga förbättringar för några, blir ofta förbättringar för alla. För att utveckla tillgängligheten ligger fokus för arbetet på den fysiska, sociala- och pedagogiska miljön i skolan. Det kan handla om allt ifrån hur det ser ut i klassrummet och nya digitala verktyg, till olika metoder och sätt att involvera eleverna i planering och bedömning.
Tillsammans arbetar förskolan och skolan målmedvetet med att utveckla ett tillgängligt lärande. Undervisning och lärmiljö behöver hela tiden utvecklas och anpassas, där alla medarbetare ständigt måste utveckla sin kompetens samt odla sitt normkritiska förhållningssätt för att vara öppna för förändring och nya metoder. Pedagogiken ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.
Var för sig är vi unika – tillsammans är vi oslagbara!
Trygghetsarbete
Att känna sig trygg och trivas i förskolan och skolan är en viktig grundförutsättning för att varje elev ska utvecklas kunskapsmässigt och socialt. Förskolans och skolans trygghetsarbete är en integrerad del av vardagen där alla elever aktivt involveras genom värdegrundsövningar och diskussioner. Ett gott samarbete med vårdnadshavare är en förutsättning för en trygg och framgångsrik förskola och skola.
Utifrån konstaterade behov görs varje år nya prioriteringar som beskrivs i förskolans och skolans trygghetsplan. Planen förtydligar det främjande, förebyggande och åtgärdande arbete för att minimera förekomsten av diskriminering, mobbning och kränkande behandling.
Läsårstider, terminer och lovdagar
På klämdagar när det står lovdag är KTT/fritidshemmen fortfarande öppna för dem som har behov av plats.
Höstterminen 2024
- Terminens första dag: 15 augusti
- Höstlov: 28 oktober –1 november
- Höstterminens sista dag: 19 december
- Datum för studiedagar under höst- och vårtermin varierar från skola till skola. Ta kontakt med din skola för mer information.
Vårterminen 2025
- Terminens första dag: 9 januari
- Sportlov: 24 februari–28 februari
- Påsklov: 14 april–21 april
- Lovdag: 1 maj
- Lovdag (klämdag): 2 maj
- Lovdag, Kristi himmelsfärd: 29 maj
- Lovdag (klämdag): 30 maj
- Lovdag, Sveriges nationaldag: 6 juni
- Vårterminens sista dag: 11 juni
- Datum för studiedagar under höst- och vårtermin varierar från skola till skola. Ta kontakt med din skola för mer information.
Höstterminen 2025
- Terminens första dag: 18 augusti
- Höstlov: 27 oktober – 31 oktober
- Terminens sista dag: 19 december
- Datum för studiedagar under höst- och vårtermin varierar från skola till skola. Ta kontakt med din skola för mer information.
Vårterminen 2026
- Terminens första dag: 8 januari
- Sportlov: 23 februari – 27 februari
- Påsklov: 3 april – 10 april
- Lovdag: 1 maj
- Lovdag, Kristi himmelsfärd: 14 maj
- Lovadg (klämdag): 15 maj
- Terminens sista dag: 10 juni
- Datum för studiedagar under höst- och vårtermin varierar från skola till skola. Ta kontakt med din skola för mer information.
Organisation
Skolan leds av rektor tillsammans med en ledningsgrupp bestående av biträdande rektorer, intendent samt elevhälsoteamet där specialpedagog, speciallärare, skolsköterska, skolpsykolog och skolkurator ingår. På Hägerneholmsskolan är elevhälsoarbetet en viktig del av vardagen och ska genomsyra hela verksamheten, hela dagen och innefattar alla som arbetar på skolan. Hägerneholmsskolan har en stabil organisation bestående av skickliga och engagerade pedagoger som på bästa sätt skapar meningsfullbarhet och goda förutsättningar för lärande. Genom att samarbeta med elever och vårdnadshavare skapar vi tillsammans en skola att vara stolt över.
Se skolans lokaler
I augusti 2019 invigdes Hägerneholmsskolan. Skolan är fördelad på tre huskroppar i tre plan med en ljushall som förbinder de olika delarna. I byggnaden ryms såväl skola som förskola i luftiga, välplanerade och flexibla lokaler som kan användas utifrån verksamhetens olika behov. Byggnaden är miljöcertifierad enligt Miljöbyggnad Guld, vilket innebär att höga krav ställts på energiförbrukning, inomhusmiljö, luft, akustik och material.
Arbeta på skolan
På Täby kommuns webbplats kan du hitta lediga jobb.
Kontakta Hägerneholmsskolan
Anmäl frånvaro via SchoolSoft före klockan 08.00. Logga in med mobilt BankID.
Adress
Hägerneholmsvägen 1A
187 60 Täby
Expedition: 08-555 589 12
Rektor Caroline Alsö: caroline.also@taby.se
Bitr rektor Petter Zingmark åk F-3 samt Fritidshemmet: petter.zingmark@taby.se
Bitr. rektor Anna Lind, årskurs 4-9: anna.lind@taby.se
Kontakt
Hägern F-klass: 076-643 87 73
Stranden, År 1: 076-643 81 02
Lövskogen, År 2: 076- 643 81 58
Fjället, År 3: 076-643 81 15
Regnskogen/ Polarisen åk 4-6: 076-643 81 10
Skolintendent (kö och placeringar) Linda pettersson: linda.pettersson1@taby.se
IKT-ansvarig Victor Karlsson (ansvarig schoolsoft): victor.karlsson@taby.se
Vaktmästare Peter Sjöbeck Hellsing: 076-643 85 45
Skolsköterska Anna Hälleberg Lausing: 076-643 90 47
Hitta till Hägerneholmsskolan
Namn |
---|
Hägerneholmsskolan
|