Trafikdag på Rösjöskolan – en uppskattad tradition

17 september 2024, kl. 13:08 - Förskola & skola

Två barn cyklar på trafikdagen 2024.
Tisdag den 10 september genomfördes trafikdagen på Rösjöskolan där både elever och personal fick lära sig om trafiksäkerhet och vikten av en trygg skolväg – något som blivit ett populärt inslag i skolans kalender.

– Sedan 2019 har Trafikdagen blivit ett återkommande och uppskattat inslag under läsåret. Det ger eleverna viktiga kunskaper om hur de kan röra sig säkert i trafiken, berättar Karin Rilegård, biträdande rektor på Rösjöskolan.

Under dagen fick årskurs tre och fem träffa representanter från bussbolaget Transdev för att lära sig om säkerhet i kollektivtrafiken, medan årskurs fyra fokuserade på cykelvett och tränade på skolgården.

För de yngsta eleverna låg fokus på att förstå trafikregler och vad olika vägskyltar betyder. Genom lekfulla och interaktiva övningar fick de lära sig hur man ska bete sig som fotgängare i trafiken, med målet att skapa trygghet och medvetenhet redan i tidig ålder.

– Trafikdagen är en uppskattad temadag på vår skola och den engagerar både elever och lärare. Vi ser fram emot att genomföra den även nästa år, avslutar Karin Rilegård.