Nyheter från Täby kommun

 1. Aktiv sommar för nyanlända | 2016-06-22

  Skolorna har slutat för terminen och sommaren är äntligen här. För de som kommer att spendera sin sommar i kommunen satsar vi på flera aktiviteter, framförallt riktade mot nyanlända barn och ungdomar, men även vuxna.

 2. Nu finns kommunen på Facebook | 2016-06-21

  Välkommen till vår nya digitala mötesplats för alla som är intresserade av att veta mer om kommunen.

 3. Sinnenas trädgård på Ångarens äldreboende är invigd | 2016-06-21

  Den 15 juni invigdes den nya trädgården utanför Ångarens äldreboende i Näsbypark. Trädgården ska stimulera alla sinnen, alltså lukt, smak, syn, hörsel och känsel. 

 4. Pressmeddelande: Nu bygger vi entrén till Arninge | 2016-06-21

  Den 20 juni beslutade kommunfullmäktige i Täby kommun att tilldela TK Development markanvisning för entrén till Arninge centrum. Nu påbörjar kommunen tillsammans med TK Development planeringsarbetet för att utveckla kvarterets utformning.

  Den 20 juni beslutade kommunfullmäktige i Täby kommun om att tilldela TK Development markanvisning för entrén till Arninge centrum. Nu påbörjar kommunen tillsammans med TK Development  planeringsarbetet för att utveckla  kvarterets utformning.

 5. Årets stadsbyggnadsprojekt är Brinkskolan i Täby | 2016-06-17

  Brinkskolan är årets stadsbyggnadsprojekt 2016 i Täby. Skolan blev den 15 juni 2016 utsedd till årets byggnadsprojekt av namn- och skönhetsrådet i Täby kommun. Brinkskolan stod färdig 2015 och arkitekt är Link arkitektur. Vinnaren av bästa nominering går till Alice Helleday för hennes motivering till nominering av blomsterutsmyckningarna i Täbys parker. Priserna delas ut den 21 juni på stadsbyggnadsnämndens sammanträde.

 6. Samarbete med Kompis Sverige startar | 2016-06-16

  Nu startar Täby kommun samarbete med den ideella organisationen Kompis Sverige. Genom att bygga vänskap och förebygga utanförskap vill kommunen öka möjligheten till integration för nyanlända invånare.

 7. Kommundirektörens förslag till verksamhetsplan antagen av ko... | 2016-06-10

  Kommunstyrelsen antog kommundirektörens förslag till verksamhetsplan för 2017 på sammanträdet den 7 juni. Socialdemokraterna och Miljöpartiet deltog inte i beslutet.

 8. Nationaldagsfirande med nya medborgare och prisutdelning | 2016-06-09

  Strålande sol, många besökare, picknick, skratt och dans. Nationaldagsfirandet på Karby gård bjöd på allt i från välkomstceremoni för nya svenska medborgare och prisutdelning till sång, dans och teater för de minsta.