Nyheter från Täby kommun

 1. Trygghetsdagen på Täby galopp blev succé | 2015-05-26

  För 15:e året i rad firades Trygghetsdagen för alla Täbys 6-åringar på Täby galopp. Polis, brandkår, ambulans och Arriva gav eleverna inblick i deras roll i lokalsamhället vilket möttes av stort engagemang och entusiasm.

 2. Trygg i Täby blir förebildsprojekt | 2015-05-21

  Trygg i Täby anordnade en helt ny föreläsning för föräldrar om hur det är att vara ung i Täby i samband med Valborgshelgen. Föreläsningen filmades av IQ som nu gör Trygg i Täby till ett IQ-projekt.

   

 3. Välkommen på vårens Trygghetsmöten | 2015-05-19

  Missa inte att komma på vårens trygghetsmöten där du som kommuninvånare har chansen att prata trygghetsfrågor med representanter från polisen och Trygg i Täby.

 4. När kommer matavfallskärlet? | 2015-05-19

  Det är många som har anmält sig för att börja sortera ut matavfall och utställningen av kärl har tyvärr tagit längre tid än planerat. 

 5. Lättare att förvalta Gribbylundsskogens och Ängsholmsbadets ... | 2015-05-13

  Gribbylundsskogen, med badet, sjön, och promenadsstråket tillhör kommunens främsta rekreationsområden. Markområdet ägs idag av Gribbylunds Fastighetsägareförening men förvaltas av kommunen. Kommunen vill inleda förhandlingar med fastighetsägareföreningen om att överta ägarskapet av marken. Genom en sådan åtgärd skulle man undvika problem kring ansvarsfrågan när det gäller drift och skötsel, samt investeringskostnader på annans mark.

 6. Pressmeddelande: Samråd på hjul ska locka Täbyborna att tyck... | 2015-05-12

  Uppsökande verksamhet blir det när kommunen vill ha in synpunkter på planerna för galoppfältet – det nya Täby park. En vagn, fylld med information, kommer under de närmaste fyra veckorna att göra nedslag på olika ställen i kommunen. Tillgänglig för alla de som annars inte har möjlighet att lämna sina synpunkter.

 7. Pressmeddelande: Täby satsar på volymhandel | 2015-05-07

  Arninge handelsområde expanderar och bjuder in fler handelsaktörer. Samtidigt planeras för etablering av bostäder i närområdet och när en ny station för Roslagsbanan öppnar skapas en knutpunkt för flera nordostkommuner.

 8. "Det mest fantastiska är att se dem utvecklas", säger Linda ... | 2015-04-30

  De tjejer jag tränar nu har jag tränat i 10 år. De är 13-15 år gamla och placerar sig på medaljplats på USM. Det mest fantastiska är att se dem utvecklas som individer, säger Linda Adlerz från Täby Gymnastikförening, en av ungdomsledarstipendiaterna, om vad som driver henne att fortsätta med sin insats inom idrotten.

 9. Nils Troedsson är Täbys elevkock 2015 | 2015-04-29

  Nils Troedsson, klass 2A på Rösjöskolan, knep vinsten i Sodexos tävling Täbys elevkock 2015.

 10. Antilangningskampanj i Täby centrum inför valborg | 2015-04-29

  Nu närmar sig Valborg vilket medför mycket festande för Täbys unga. Trygg i Täby kommer att röra sig i Täby centrum idag 29 april från kl. 15:30 för att upplysa om langningens konsekvenser. Vuxna och föräldrar har en viktig roll som goda förebilder. Tillsammans kan vi minska tillgängligheten av alkohol för tonåringar genom att avstå från att köpa ut.