Nyheter från Täby kommun

 1. Pressmeddelande: Täbys Ica-Björn Trygg i Täbystipendiat | 2015-03-19

  Täby har fått en egen Ica-Björn. Björn Bergqvist på Ica Supermarket i Täby kyrkby har nämligen utsetts av en enig jury till 2014 års Trygg i Täby-stipendiat med motiveringen:

 2. På jakt efter lokal för barnkalas, föreningsträff eller even... | 2015-03-16

  Behöver ni hyra lokaler för era aktiviteter i föreningslivet? Är du konferensansvarig i företaget? Ska du anordna barnkalas med familj och vänner? Är ni ett kompisgäng som behöver hyra tider för en hel säsong i liten eller stor hall?

 3. Guidade turer i Stolpaskogen - mindfulness och rika naturupp... | 2015-03-13

  Välkommen att under våren delta på guidade turer i Stolpaskogen för att uppleva Mindfulness och rika naturupplevelser. Åtta turer är inplanerade mellan 15 april och 3 juni.

 4. Kommunen utvecklar Ellavallen - vad vill du? | 2015-03-13

  Under 2015 ska Ellavallen utvecklas till en stadsdelspark. Lekplatsen kommer att rustas. Ny belysning kommer förbättra tryggheten och nya möbler bidra till bättre tillgänglighet. Möjligheten för att öka aktivitetsutbudet på grusplanen kommer att ses över. Hur vill du att Ellavallen ska se ut? Välkommen att delta i medborgardialog.

   

 5. Täby kommun har utsetts till årets employer branding-kommun ... | 2015-03-12

  Priset delas ut av undersökningsföretaget Universum som varje år rankar populära arbetsgivare bland studenter och unga yrkesverksamma.

 6. Sandsopning av prioriterade cykelstråk påbörjad | 2015-03-12

  Idag påbörjas sandsopningen av de regionala cykelstråken samt cykelstråken kring Täby centrum, Grindtorp och Roslags-Näsby. Tänk dock på att vädret fortfarande kan slå om och det kan bli halt på vissa sträckor. Cykla och gå därför försiktigt.

 7. Nyfikna besökare på bygget | 2015-03-11

  I Nytorps industriområde i Täby pågår förvandlingen för fullt. I en del av industriområdet ska det byggas bostäder, två nya små parker och tillhörande lokalgator. Barnen från Futuraskolans förskoleverksamhet tog tillfället i akt att göra studiebesök.

 8. Konstauktion den 25 april - passa på att fynda konst | 2015-03-09

  Boka in den 25 april kl 14.00 om du gillar konst. Då kommer du nämligen få chansen att fynda bland 250 olika konstverk när Täby kommun håller konstauktion. 

 9. Nytt när Täby byter sophämtare den 1 april | 2015-03-09

  Den 1 april får fastighetsägare i Täby en ny entreprenör som hämtar hushållssoporna, Ragn-Sells AB. Fram tills dess sköter SITA AB sophämtningen som vanligt. Alla som har anmält matavfallsinsamling får kärl och startkit under april. I samband med bytet gäller bland annat nya sophämtningsavgifter och gångvägsregler.

 10. Pressmeddelande: Benchmarking viktigt när Stockholmsregionen... | 2015-03-06

  Täby växer med stora satsningar på bostäder och infrastruktur. Det är ett viktigt bidrag till tillväxten i hela Stockholmsregionen. En baksida av tillväxttakten är långa handläggningstider. Kommunen satsar nu på effektivare planarbete och större tydlighet i dialogen med byggherrarna.